Merkez'in müdahalesi de yetmedi, dolar 4 TL'ye dayandı

Dolar ve Euro'daki yükseliş durmak bilmiyor. Dün Merkez Bankasının müdahalesi sonrası düşüşe geçen Dolar ve Euro, daha sonra tekrar yükselişe geçmişti.Sabah saatlerinde Dolar 3,89'u görerek rekor kırarken, Euro da 4,09 ile...

Dolar ve Euro'daki yükseliş durmak bilmiyor. Dün Merkez Bankasının müdahalesi sonrası düşüşe geçen Dolar ve Euro, daha sonra tekrar yükselişe geçmişti.

Sabah saatlerinde Dolar 3,89'u görerek rekor kırarken, Euro da 4,09 ile rekor seviyeye ulaştı.

Dünkü rekorlar ile zirveye oynayan dolar fiyatlarına ilişkin Merkez Bankası'nın son müdahalesi de boşa çıktı. Son dönemde aşırı gelişmekte olan ülke para birimlerin içerisinde negatif olarak ayrışması hızlanan Türk Lirası'nın bu saba dolar karşısında değer kaybederken 2.5'i aştı. Bu sabah ise dolar/TL 3.8950'ye kadar yükselerek yeni tarihi zirveye oturdu.

Euro/TL de ise fiyatlar 4.1083'e kadar yükseldiği görülürken Türk Lirası'nın euro karşısındaki değer kaybı ise yüzde 2'yi aştığı görüldü.

Sabah saatlerinde serbest piyasada gözlemlenen hızlı yükselişin ardından saat 08.35'te dolar/TL 3.8550/3.8660 ve euro/TL ise 4.0674/4.0733 seviyesine çıktığı görüldü.

Sepet bazında ise Türk Lirası'nın 4.0017'ye kadar yükseldiği ve daha sonra aynı saat içerisinde 3.9600/3.9613 seviyesinde olduğu gözlemlendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Türkiye yeniden dünyanın halı merkezi oluyor
Restoranlarda isyan ettiren servis ücretini bu yöntemle geri alabilirsiniz!
Bakırda yeni tarihi zirveler görülebilir
Yeni Skoda Superb Heyecanı: Elektrik ve 4x4 Sürpriziyle Geliyor!
Altın Sahipleri İçin Kritik Uyarı: "O Tarihte Sert Bir Düşüş Bekleniyor"