Mesai Saatlerinde Değişiklik Yolda mı? Kabine'de Erdoğan'a Sunulacak 4 Yeni Öneri!

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği esnek çalışma modeline ilişkin gelişmeler, bu hafta sonu yapılacak Kabine toplantısında gündeme gelecek. Çalışanların iş-yaşam dengesini iyileştirmeyi hedefleyen esnek çalışma modelinin, tüm meslekleri kapsamayacağı belirtildi.

ESNEK ÇALIŞMA VE MESAI SAATLERI DÜZENLEMESI AHLAT'TAKI KABINE TOPLANTISINDA GÖRÜŞÜLECEK

Hafta sonu Ahlat'ta yapılacak Kabine toplantısında, esnek çalışma modeline ve mesai saatlerine ilişkin düzenlemeler ele alınacak. Kamuda esnek çalışma için dört ayrı formül üzerinde çalışıldığı belirtilirken, kısa çalışma ödeneğine dair konular da gündemde olacak.

İŞ KANUNU'NDA DÖRT YENI FORMÜL

İş Kanunu'nda yapılacak değişikliklerle ilgili dört formül üzerinde çalışıldığı öğrenildi. Bu formüller şu başlıklar altında toplanıyor: "Uzaktan Çalışma Modeli", "Kısmi Çalışma Modeli", "Değişken Zamanlı Çalışma Modeli" ve "Akademik Eğitim Amaçlı Çalışma Modeli". Bu düzenlemelerin, iş gücünün esnekliği ve verimliliği artırmayı hedeflediği vurgulanıyor.

HER MESLEK GRUBUNU KAPSAMAYACAK

Esnek çalışma modelinin her meslek grubunu kapsamayacağı ifade ediliyor. Modelin, özellikle mühendislik dalları ve dijital alanlarda faaliyet gösteren gençlerin mesleklerini kapsayacağı belirtiliyor. İş Kanunu’nun günümüz şartlarına uygun olarak yeniden şekillendirileceği ve çeşitli formüllerin değerlendirileceği kaydediliyor.

MESAI SAATLERI VE ÇALIŞMA GÜNLERI

Yeni dönemde, 5 gün olan çalışma haftasının 4 güne indirilmesinin şu anda uzak bir olasılık olduğu ancak çalışma saatlerinin kısaltılabileceği vurgulanıyor. Bu değişiklikle gençlerin çalışma hayatına kazandırılması ve yurt dışına gitme planlarının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Kaynaklar, İş Kanunu’nda yapılacak değişikliklerin özellikle "yapay zeka" gibi alanlarda başarılı gençlerin Türkiye’de istihdamını artırmayı hedeflediğini belirtiyor. Gençlerin genellikle uzaktan çalışmayı tercih ettiği göz önünde bulundurularak, çalışma hayatına daha fazla entegre olmalarının sağlanması planlanıyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.