Milli Savunma Bakanlığı''ndan ''yeni askerlik sistemi'' açıklaması

Milli Savunma Bakanlığı, bazı ayrıntıları gündeme gelen yeni askerlik sistemine ilişkin açıklamada bulundu. Bakanlık açıklamasında, ''Önümüzdeki günlerde çalışmalar Sayın Cumhurbaşkanımızın onayına sunulacak. Sonuçlar müteakiben kamuoyuyla paylaşılacaktır'' denildi.

İstanbul'da askeri helikopterin düşmesinin ardından Çekmeköy'deki 4. Hava Alay Komutanlığı'nın taşınması için çalışma başlatıldı. Askeri kaynaklar, komutanlığın Trakya'da bir bölgeye taşınacağını bildirdi. Askeri kaynaklar ayrıca düşen helikopterin motor testi sırasında düştüğünü belirtti. Son 2 ay içinde aynı bölgede iki kere askeri helikopter düşmüş ve 9 şehit vermiştik.

YENİ ASKERLİK SİSTEMİ

Milli Savunma Bakanlığı, yeni askerlik sistemine ilişkin açıklamada bulundu.

"Yeni Askerlik Sistemi ile ilgili olarak; çalışmamızın ilk taslağı Kabine Toplantısında Sn. Cumhurbaşkanımıza sunulmuştur. Çalışmalarımız, diğer Bakanlıklar/Kurumlarla koordineli olarak devam ediyor" denilirken, "Maksadımız, Toplumdan geniş bir kabul görecek, tüm ihtiyaçları ve talepleri karşılayacak dengeli bir sistem teşkil etmektir. Önümüzdeki günlerde çalışmalar Sayın Cumhurbaşkanımızın onayına sunulacak. Sonuçlar müteakiben kamuoyuyla paylaşılacaktır" ifadeleri kullanıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Elle Yapılıyor, 25 Dakika Bekletiliyor: Taleplere Yetişemiyor!
Meteoroloji'den açıklama: Salıdan itibaren sıcaklıklar artacak
Çikolatadaki kriz onu da vurdu: Sıvı altında kıtlık alarmı!
'Kobra Murat'ın Nasıl Ortaya Çıktığını Bir Bir Anlattı!
Jean Paul Sartre ve Aime Cesaire!