MİT'in 15 Temmuz raporu Meclis'te

TBMM Darbe Komisyonu, hem Milli İstihbarat Teşkilatı'ndan hem de Genelkurmay Başkanlığı’ndan 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin bilgi istemişti. Beklenen bilgi, MİT tarafından bir rapor halinde Darbe Komisyonu’na sunuldu.Hürriyet'te...

TBMM Darbe Komisyonu, hem Milli İstihbarat Teşkilatı'ndan hem de Genelkurmay Başkanlığı’ndan 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin bilgi istemişti. Beklenen bilgi, MİT tarafından bir rapor halinde Darbe Komisyonu’na sunuldu.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Darbe Komisyonu Başkanı Reşat Petek, bugün saat 10.30'da hem MİT'ten gelen raporu hem de komisyonun raporunu taslak metin olarak açıklayacak.

15 Temmuz darbe girişimini araştırmak üzere kurulan Darbe Komisyonu 7 Ekim 2016'da ilk toplantısını yapmış, 50'ye yakın kişiyi dinlemiş ve 3 Ocak 2017'de de çalışmalarını tamamlamıştı.

Muhalefet, komisyonun çalışmaları tamamlamak için ek süre almaması ve Genelkurmay Başkani Orgenaral Hulusi Akar ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın dinlenmemesi nedeniyle komisyona yönelik sert eleştiriler yöneltmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

İŞKUR'un verilerine göre, önümüzdeki on yılda bu mesleklerin talebi artacak!
IŞİD'e yönelik 7 ilde gerçekleştirilen operasyonda 30 kişi gözaltına alındı!
Güneşli günler yola çıktı: 7 Mayıs 2024 İzmir hava durumu
İngiliz Kidby Çifti, 1924 Model Otomobilleriyle Dünya Turunda!
Seçil Erzan davasında yeni iddianame ortaya atıldı!