MSB’den Çağrı Cihazı Saldırısına İlişkin Açıklama: TSK Hangi Haberleşme Sistemini Kullanıyor?

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İsrail’in Lübnan’a yönelik gerçekleştirdiği dijital terör saldırısının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içinde kullanılan cihazlarla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, TSK’nın güvenlik önlemlerine ve kullanılan sistemlerin milli özelliklerine vurgu yapıldı.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI HAFTALIK BASIN TOPLANTISINDA ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), bu haftaki basın bilgilendirme toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı sonrasında MSB kaynakları, gündemdeki konularla ilgili soruları yanıtladı.

TEĞMENLERLE İLGİLİ GÜNCEL DURUM

Kara Harp Okulu’nun mezuniyet törenindeki teğmenlerin kılıçlı yeminiyle ilgili olarak, Bakanlık kaynakları şu açıklamalarda bulundu:

"Kara Harp Okulu Sancak Devir Teslim ve Mezuniyet Töreni sonrasında kamuoyuna yansıyan görüntülerle ilgili başlatılan süreç devam etmektedir. Türk Silahlı Kuvvetlerinde müesses disiplinin korunması ve sürdürülmesi esas bir ilkedir. Daha önce de belirttiğimiz gibi, Türk Silahlı Kuvvetleri vakaları disiplin anlayışı çerçevesinde değerlendirir ve işlemleri ilgili hukuk ve mevzuat çerçevesinde yürütür."

TSK’NIN MUHABERE SİSTEMLERİ

İsrail’in Lübnan’daki çağrı cihazlarına ve telsizlere yönelik gerçekleştirdiği saldırının ardından TSK’nın güvenlik önlemleriyle ilgili sorular üzerine, Bakanlık kaynakları şu bilgileri verdi:

"Türk Silahlı Kuvvetleri’nde sadece yerli ve milli muhabere sistemleri ve yazılımlar kullanılmaktadır. Üretim sürecine üçüncü tarafların dahil olması durumunda, tedarik ve üretim aşamalarında ilave detaylı kontrol mekanizmaları uygulanmaktadır. Operasyonlarda, Ukrayna’daki savaş ve Lübnan’daki olaylar gibi gelişmelerden elde edilen dersler doğrultusunda, tedbirler gözden geçirilmekte ve yeni önlemler geliştirilmektedir. Bu bağlamda, Milli Savunma Bakanlığı olarak gerekli incelemeleri yapıyoruz. Son yıllarda, muhabere, bilgi sistemleri, elektronik harp ve siber alanda Türk mühendislerinin katkılarıyla önemli gelişmeler kaydettik."

SINIR GÜVENLİĞİ VE GÖÇMENLER

İran’ın 2 milyon göçmeni sınır dışı etme kararıyla ilgili olarak, Bakanlık kaynakları şunları söyledi:

"Sınır dışı etme, bulunulan ülkeden kolluk kuvvetleri aracılığıyla vatandaşı olunan ülkeye, transit geçiş yapılacak ülkeye veya başka bir ülkeye gönderilme işlemidir. İran’ın bu göçmenleri Türkiye’ye göndereceği anlamına gelmemektedir. Sınırlarımız yoğun teknolojik sistemlerle korunmaktadır ve son beş yılda kaçak göçmen sayısı en düşük seviyede kalmaktadır. İran’ın göçmenler konusundaki tedbirleri artırmasını olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyoruz. Dezenformasyon yoluyla algı yaratmaya çalışanlara karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguluyoruz."

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.