Muharrem Sarıkaya: Seçimlere 8 ay kaldı diye bakan yanılır

"Bugünden kestirmek zor olmakla birlikte müstakbel liste birliktelikleri de görülüyor''

Sarıkaya, partilerin seçim çalışmalarını değerlendirirken, "İlginç dediğim görüntü başka partilerden olanların da iş birliği içindeki diğer partinin yöneticilerini ziyaret ediyor olmaları. Bu da gösteriyor ki partiler aralarında henüz bir anlaşmaya varmamalarına karşın, Anadolu’da seçmen liste ittifakına çoktan karar vermiş. Ortak liste çıkarılması halinde kendisine yer arıyor..." yorumunu yaptı. 

Sarıkaya, "Beklentileri seçilebilecek sıradan aday olabilmek, bunun için yanlarında çok sayıda seçmeni de alıp gelmişler ki parti yöneticileri güçlerini de görebilsin… Oysa bilmiyor ki parti yöneticisi de aynı dertten muzdarip, o da iyi bir sırada yer bekliyor…" ifadesini kullandı. 

"Liste ittifakı" olabileceğini belirten Sarıkaya, "Bugünden kestirmek zor olmakla birlikte müstakbel liste birliktelikleri de görülüyor. Örneğin, CHP ile Demokrat ve Saadet partilerinin ittifakına sanki olmuş gibi bakılıyor. Yeni kurulan DEVA ve Gelecek partileri de kendi listeleriyle seçime girmekten söz etse de kadrolarının beklentisi bunun uzağında. Anlaşılan o ki her iki parti de kendi kimliği ile gireceklerin en az 41 yerde aday gösterme zorunluluğunu aşabilmek için 2-3 milletvekili çıkarabilecek güçsüz oldukları illerde aday gösterip, geri kalan yerlerde ittifaka gitmeleri söz konusu…" diye ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özel: "Buraya partimizi iktidar yapmış olarak geleceğiz"
Jake Sullivan: Suudi Arabistan ve İsrail Ziyaretleri
"Atatürk’ün partisini iktidara taşıma sorumluluğumuz var"
İletişim Başkanlığı, mart ayında tarihinin rekorunu kırdı
Memleket Partisi'nde genel merkez ve otobüs boşaltıldı