Murat Yetkin: CHP’de Özel dönemi siyasette hangi dengeleri değiştirmeye aday?

“Son dönemde isteyerek ya da isteği haricinde CHP’den ayrılan isimlerin yuvaya dönüşü için de gündeme alınacak gibi” öngörüsünde bulunan Yetkin, ayrıca şu beklenti ve görüşlerini aktardı.

Gazeteci Murat Yetkin, CHP genel başkanlığına gelen Özgür Özel’in Parti Meclisi listesindeki “değişime” dikkati çektiği bugünkü yazısında, “CHP’de niyetlenilen bu değişimin CHP dışındaki muhalif kesimleri ve 31 Mart yerel seçimlerine doğru parlamenter siyasette bazı dengeleri, bazı dizilimleri değiştirmesi kaçınılmaz görünüyor” değerlendirmesini yaptı.

“Son dönemde isteyerek ya da isteği haricinde CHP’den ayrılan isimlerin yuvaya dönüşü için de gündeme alınacak gibi” öngörüsünde bulunan Yetkin, ayrıca şu beklenti ve görüşlerini aktardı:

“Önemli bir nokta da 2019 yerel seçimlerinin kazanılmasını sağlayan CHP-İYİ Parti işbirliğinin yeniden kurulup kurulmayacağı. Meral Akşener’in Kılıçdaroğlu’nu bencillikle suçlaması, Kılıçdaroğlu’nun da Kurultay’da onu 'sırtından hançerlemekle' suçlaması, Kılıçdaroğlu liderliğindeki CHP ile artık köprü kurulamayacağını gösteriyordu. Şimdi durum değişebilir. Akşener’in Özel’e tebrik mesajı yeni ve artık eskisinden farklı olmak zorunda bir ittifakın olmasa da işbirliğinin zeminini oluşturabilir. Bunun ilk işaretlerini halen TBMM Plan Bütçe Komisyonunda görüşülen 2024 Bütçe görüşmelerinde görebiliriz.

İlgili Haberler

CHP'nin yeni PM listesi netleşti

Medya Haberleri

Her siyasetçi bilmeli ki, mesele bazen kapıdan çevirebilmektir
AK Parti’den geçen belediyelerin borçlarını sürekli açıklamak aleyhe de dönebilir
‘Kafasına sıkacaklar’ diyeni serbest bıraktılar
CHP -Özgür Özel- AK Parti’nin eski oyun taktiğini şimdi ona karşı devreye soktu
CHP’de AK Parti mikrobu çıktı