Murat Yetkin: Tayyip Erdoğan zor kararın eşiğinde

“Belki en alt tüketim düzeyindeki evlerin elektriği -yine zamlı olarak lakin ek yüzde 25 ödemeden- almasını sağlar lakin ne işyerlerini ne fabrikaları rahatlatır''

Yetkin, enerji faturalarına gelen zamlara karşı vatandaşın ayağa kalkarken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da boykot başlatmasını hatırlattığı bugünkü yazısında, “Erdoğan zor kararın eşiğinde” dedi.

CHP liderinin, zamlar geri alınana kadar elektrik faturası ödememe çıkışıyla ilgili, "Böyle bir boykot ilk defa görülüyor. Gandi benzeri bir sivil itaatsizlik duruşu” diyen Yetkin, “Fiyat artışlarını protestolar artarken ve muhalefet lideri boykot başlatmışken Erdoğan zamları geri alabilir mi?” diye sordu.

Yetkin, “Belki en alt tüketim düzeyindeki evlerin elektriği -yine zamlı olarak lakin ek yüzde 25 ödemeden- almasını sağlar lakin ne işyerlerini ne fabrikaları rahatlatır. Elektrikte tüketim kademelerini değiştirmesi de ne sanayi ne ticaretin işine yarayacak lakin Cumhurbaşkanı yanlış hesaplarla karar aldığını, kararlarından geri dönmek durumunda kaldığını kabul etmiş olacak” görüşünü ifade etti.

“Erdoğan bu koşullarda, hem de Kılıçdaroğlu ön alan bir zamanlamayla zamları geri almasını istemişken zamları geri alamaz. Ayrıca Hazine’nin gelir kaybının da yandaş şirketlerin kâr kaybının da göze alınması zor” öngörüsünü dile getiren Yetkin, “Muhtemelen bazı vergi muafiyetleri ve dediğimiz gibi elektrik kullanım kademesinin düşürülmesi gibi adımlar, sanki milleti isyan ettiren zamları ilan eden başkasıymış gibi Erdoğan’ın halkı zulümden gibi sunulacak belki de” diye ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Bela göz göre göre gelmiş: Lisede güvenlik görevlisine 5 çocuğa cinsel istismar suçlamasıyla dava
6 hükümet konağı ihalesi 825 milyon TL
Ankara'nın 40 senedir bitmeyen oteli satıldı: Yeni sahibi çok tanıdık bir isim!
Sadece o şehirde bulunuyor, ‘Osmanlı domatesi’ deniyor: 22 çeşidi 250 bin tane bulunuyor!
129 senedir şifa dağıtıyor fakat kimse bilmiyor! Dünyanın en şifalı suyu oradan fışkırıyor