Narin'in Kayıp Olmasının Üzerinden 15 Gün Geçti: Mezarlıkta Arama Çalışmaları Başlatıldı

15 gün önce kaybolan 8 yaşındaki Narin için arama çalışmaları devam ediyor. Küçük kızın son olarak görüldüğü mahallede, özellikle mezarlık çevresinde yoğunlaştırılan arama faaliyetleri sürüyor.

DIYARBAKIR’DA 8 YAŞINDAKI NARIN GÜRAN’IN KAYBOLMASI: 15 GÜNLÜK ARAMA ÇALIŞMALARI VE SON GELIŞMELER

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta Kuran kursuna giden 8 yaşındaki Narin Güran’dan bir daha haber alınamadı. Narin’in kaybolduğu günden bu yana 15 gündür süren arama çalışmaları, bölgedeki tüm umutları yeşerten bir çaba olarak devam ediyor.

ARAMA ÇALIŞMALARI YOĞUNLAŞTIRILDI

Ekipler, kaybolma olayının yaşandığı günden itibaren bölgeden geçen 150 aracı sorguladı. Ayrıca, 7 iz takip köpeğiyle 11 bin dönümden fazla alanda detaylı bir arama yapıldı. Helikopter desteğiyle havadan yapılan taramalar ve mahalledeki evlerde yürütülen aramalarla, küçük kızın izine ulaşılmaya çalışılıyor. Arama çalışmalarının 11’inci gününde, 130 kişinin ifadesine başvuruldu ve komandolar, buldukları elbise ve bez parçalarını kanıt olarak alıp Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’na gönderdi.

MEZARLIKTA DETAYLI İNCELEME

Bugün, Narin’in yaşadığı mahalledeki mezarlıkta yer altı görüntüleme cihazları kullanılarak arama yapıldı. Ayrıca, mahalleye giriş ve çıkış yapan tüm araçlar denetlenerek kayıt altına alınıyor. Bu kapsamlı arama faaliyetleri, Narin’in izini bulmak amacıyla sürdürülüyor.

SORUŞTURMA GELIŞMELERI

Narin Güran’ın kaybolmasıyla ilgili soruşturma kapsamında, ilk olarak 18 yaşındaki ağabeyi E. Güran gözaltına alındı. Kolundaki ısırık izleri nedeniyle sorgulanan ağabeyin, Narin’e ait olup olmadığı belirlenemeyince serbest bırakıldı. Daha sonra, Narin’in amcası ve Tavşantepe Mahallesi’nin muhtarı Salim Güran, 2 Eylül’de gözaltına alındı ve "Kasten öldürme" ve "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından tutuklandı.

Salim Güran’ın avukatı Seda Toğrul, müvekkilinin tutuklanma kararına itiraz ederek, "Ortada Narin’e ait bir ceset bulunmadığı halde 'kasten öldürme' suçundan tutuklanmasının hukuka aykırı olduğunu" belirtti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Salim Güran’ın tutuklanma sebeplerinin, kasten öldürme ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçlarından kaynaklandığını ve her iki suç için de güçlü kuşkular bulunduğunu ifade etti. Soruşturmanın devam ettiğini ve diğer delillerin toplanmasının sürdüğünü belirtti.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.