O Banka, Dolar/TL Tahminini Aşağı Çekti ve Faiz İndirimi İçin Tarih Belirledi!

Türkiye'de etkinlik gösteren bir bankanın hazırladığı rapora göre, politika faizinde senenin sonuna doğru bir indirime gidileceği öngörülüyor. Ayrıca, banka tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda dolar/TL kuru tahmini de aşağı yönlü revize edildi.

GARANTI BBVA, DOLAR/TL TAHMININI VE TÜKETICI ENFLASYONUNU DÜŞÜRDÜ

Garanti BBVA'nın başekonomisti Seda Güler Mert ve banka ekonomistleri tarafından hazırlanan Türkiye Ekonomik Görünüm raporunda, önemli öngörüler ve tahminler yer alıyor. Raporda, bankanın yıl sonu dolar/TL tahmininin 42 TL'den 38 TL'ye, tüketici enflasyonu tahmininin ise yüzde 45'ten yüzde 43'e düşürüldüğü belirtiliyor.

Raporda ayrıca, politika faizinin senenin son çeyreğine kadar yüzde 50 seviyesinde tutulacağı öngörüsüne yer veriliyor. 2024 Kasım ve Aralık aylarında ise iki faiz indirimi yapılabileceği tahmini raporda dikkat çekiyor.

Dolar/TL kuruna ilişkin piyasa katılımcılarının beklentilerine de yer verilen raporda, katılımcıların yıl sonu dolar/TL kuru beklentisinin bir önceki anket dönemine göre düşüş gösterdiği belirtiliyor. Önceki dönemde 40,01 TL olan beklentinin, bu dönemde 38,78 TL'ye gerilediği ifade ediliyor. Benzer şekilde, 12 ay sonrası döviz kuru beklentisinin de düşüş gösterdiği raporda vurgulanıyor.

Merkez Bankası'nın kendi enflasyon tahminine yaklaşıldığı ve döviz kuru beklentilerinin aşağı yönlü revize edildiği belirtilen rapor, Türkiye ekonomisinin yakın dönemdeki görünümü hakkında önemli bilgiler sunuyor. Bankanın tahminleri ve analizleri, piyasa katılımcıları ve yatırımcılar için önemli bir referans noktası niteliği taşıyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.