Temmuz Zammında Yeni Oranlar Netleşti Ve Kimin Ne Kadar Maaş Alacağı Belli Oldu!

Temmuz Zammında Yeni Oranlar Netleşti Ve Kimin Ne Kadar Maaş Alacağı Belli Oldu!

Temmuz Zammında Yeni Oranlar Netleşti Ve Kim... 6 milyon memur ve memur emeklisi, Temmuz ayındaki toplu sözleşme zammına odaklanmış durumda. 5 aylık enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte zam oranı konusunda önemli ipuçları elde edildi. İşte detaylar..

Temmuz ayına yaklaşırken, memurlar ve emeklilerin maaşlarındaki artışlar merakla bekleniyor. Toplu sözleşme gereği, 6 milyon memur ve memur emeklisi için belirlenen yüzde 10'luk zam oranına ek olarak enflasyon farkı da dikkate alınacak. Bu fark, ilk 5 aylık enflasyon verileri temel alınarak hesaplanmış durumda ve Haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla kesinlik kazanacak. 

Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, ilk 5 ayda enflasyon oranı yüzde 22.72 olarak belirlendi. Bu doğrultuda, memurlar ve memur emeklileri için enflasyon farkı yüzde 6.71 oldu. Bu fark, Temmuz ayındaki yüzde 10'luk zamla birleştiğinde, toplam artış oranı yüzde 17.38'e çıkıyor. Ancak, Haziran ayı enflasyon verileri ile bu oranın daha da değişebileceği belirtiliyor.

Merkez Bankası'nın Mayıs ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre, Haziran ayı enflasyonunun yüzde 2.56 olması bekleniyor. Bu tahmine göre, ilk 6 aylık enflasyon yüzde 25.86'ya ulaşacak ve memurlar ile memur emeklilerinin alacağı zam oranları da buna göre değişecek.

Memur emeklileri, Temmuz ayında beklenen ek iyileştirme ile birlikte maaş artışlarını merakla bekliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SSK) ve Bağ-Kur emeklileri için tahmin edilen zam oranı yüzde 25 civarında. Ancak, memur emeklilerinin zam oranının, diğer emeklilerle eşitlenip eşitlenmeyeceği belirsizliğini koruyor. Eğer refah oranı uygulanırsa, memur emeklilerinin zam oranı daha da artabilir.

Bu kapsamda, iki farklı formül üzerinde duruluyor. Birinci formüle göre, memur emeklilerinin maaş artışı refah oranı eklenerek diğer emeklilerin seviyesine çıkarılabilir. İkinci formül ise tüm emeklileri kapsayarak, refah oranının tüm emeklilere eklenmesini öneriyor.

Memur maaşları ve memur emeklilerinin maaşlarının öngörülen artışlarını içeren detaylar da açıklandı. Bu bilgilere göre, memur maaşlarında ve memur emeklilerinin maaşlarında önemli artışlar yaşanması bekleniyor. Ancak, kesin oranlar, Türkiye İstatistik Kurumu'nun Haziran ayı verilerinin açıklanmasıyla netleşecek.

"Temmuz Zammında Yeni Oranlar Netleşti Ve Kimin Ne Kadar Maaş Alacağı Belli Oldu!" haberi, 12 Haziran 2024 tarihinde yazılmıştır. 12 Haziran 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Temmuz Zammında Yeni Oranlar Netleşti Ve Kimin Ne Kadar Maaş Alacağı Belli Oldu! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Temmuz Zammında Yeni Oranlar Netleşti Ve Kimin Ne Kadar Maaş Alacağı Belli Oldu! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 29 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:09 İstanbul'da ev kiraları resmen uçtu! Hangi ilçede oturanlar kaç lira kira ödüyor?
  2. 03:58 Özgür Erdursun kötü haberi verdi: "2025 emeklileri yüzde 30 daha düşük maaş alacak"
  3. 03:47 Ümit Karan'dan yıldız isim için sert eleştiri: 'Kimse gözünün yaşına bile bakmaz"
  4. 03:41 Emeklileri Sevindirecek Rakamlar: Bankalar Arasında Promosyon Rekabeti Artıyor!
  5. 03:34 2025 Yılında emekli olanlar daha düşük maaş mı alacak? Abdullah Güler açıkladı
  6. 01:45 Kerem Aktürkoğlu Şov: Benfica, Gil Vicente'yi 5-1’le Geçti!
  7. 01:38 Netanyahu: “Bize Saldıran Herkesi Hedef Alırız
  8. 01:30 Emekliye neden zam yapılmıyor ortaya çıktı: Şeref Oğuz isyan etti
  9. 01:20 Uçakta Cinsel İlişki Şoku! Çift Gözaltına Alındı
  10. 00:36 Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'ye Güney Kıbrıs hakkında tepki yağdı!
  11. 00:34 İşte 29 Eylül Resmi Gazete kararları!
  12. 00:14 Hatipoğlu'ndan hakem tepkisi geldi: "Skora göre penaltılar kolay veriliyor"
  13. 00:12 Helene kasırgası vuran ABD'de 52 kişi öldü hasar ise 26 milyar dolar!
  14. 00:02 3600 Ek Gösterge ile Emekli Maaşlarına 6.000 TL Artış! SSK ve BAĞ-KUR’da Dönüşüm Başlıyor!
  15. 00:01 Osimhen'den sakatlık açıklaması geldi
  16. 00:00 Ünlü Havayolu Şirketi İflas Etti: Tüm Uçuşlar İptal!
  17. 23:59 İşte en sağlam SUV modelleri!
  18. 22:40 Ahmet Çakar'ın kehaneti gerçekleşti: Herkes bunu konuşuyor!
  19. 22:40 CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün'ün istifası kabul edildi
  20. 22:40 Okan Buruk'tan maç sonrası flaş itiraf: 'En büyük korkumuz sakatlıktı'
Ekonomi Haberleri