Ordu'da hamsi fiyatları 4 kat arttı

Hamsi, Doğu Karadeniz kıyılarına göre daha soğuk olan Rusya ve Gürcistan sahillerine göç etti. Hem fırtına nedeniyle balıkçıların denize açılamaması hem de göç nedeniyle daha önce kilosu 5 liradan satılan hamsinin fiyatı...

Hamsi, Doğu Karadeniz kıyılarına göre daha soğuk olan Rusya ve Gürcistan sahillerine göç etti. Hem fırtına nedeniyle balıkçıların denize açılamaması hem de göç nedeniyle daha önce kilosu 5 liradan satılan hamsinin fiyatı tezgahlarda 20 liraya kadar yükseldi. Ordu'da 1 kilo kabuklu fındık serbest piyasada üreticiden 9 liraya alınırken, hamsinin fiyatı ise fındığı katladı.

Ordu'nun Altınordu ilçesinde balıkçılık yapan Yetiş Eğrek, "Hamsi göç etti gitti. Hamsiyi 20 TL'ye kim yiyecek. İki kasa hamsi aldık, bekliyoruz. Vatandaş fiyatı soruyor, almadan gidiyor" dedi. 

Balıkçı Aydın Yıldız ise bu yıl hamsinin fiyatının fındığı da geçtiğini, 3 kilo fındığın 1 kilo hamsi aldığını söyledi. Yıldız, hamsinin fiyatının yüksek olması sebebiyle ancak tezgahın yanından geçtiklerini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Türkiye yeniden dünyanın halı merkezi oluyor
Restoranlarda isyan ettiren servis ücretini bu yöntemle geri alabilirsiniz!
Bakırda yeni tarihi zirveler görülebilir
Yeni Skoda Superb Heyecanı: Elektrik ve 4x4 Sürpriziyle Geliyor!
Altın Sahipleri İçin Kritik Uyarı: "O Tarihte Sert Bir Düşüş Bekleniyor"