İçişleri Bakanlığı, kırmızı bültenle aranan organize suç örgütü lideri Ercan Yılmaz ve suç örgütü üyesi İbrahim Kaymak’ın, Ermenistan’dan Türkiye’ye başarılı bir şekilde iade edildiğini duyurdu. Yılmaz, 15 yıl boyunca 43 yakalama emriyle ulusal ve uluslararası alanda arandı, Kaymak ise 6 yıldır 10 yakalama emriyle arama kaydına sahipti.
İADE SÜRECİ NASIL GERÇEKLEŞTİ?
Bakanlık açıklamasında, Ermenistan ile yürütülen görüşmeler sonucunda her iki şahsın tutuklanarak Türkiye’ye getirilmesinin sağlandığı belirtildi. Adalet Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı’nın koordinasyonunda yapılan çalışmalarla, Yılmaz ve Kaymak, suçlarını Türk adaletine hesap vermek üzere Türkiye'ye getirilmiş oldu.
BİR BAŞARI HİKAYESİ: SINIR ÖTESİ MÜCADELE
Bu önemli operasyon, sadece Türkiye sınırlarında değil, uluslararası arenada da organize suçlarla mücadelenin sürdüğünü gösteriyor. İçişleri Bakanlığı, bu başarıyı Ermenistan’ın gösterdiği işbirliğiyle elde ettiklerini vurguladı ve her iki ülkenin işbirliği için teşekkür etti. Ermenistan Adalet Bakan Yardımcısı Tigran Dadunts’a, Türkiye'nin suçla mücadele konusundaki ortaklıklarından ötürü teşekkürlerini sundu.
DÜNYA ÇAPINDA BAŞARI
Ermenistan’dan yapılan bu iade işlemi, Türkiye’nin uluslararası suçlularla mücadeledeki kararlılığını bir kez daha ortaya koyuyor. İçişleri Bakanlığı, 4 Haziran 2023 ile 10 Ocak 2025 tarihleri arasında toplamda 760 kişinin Türkiye’ye iade edilmesinin sağlandığını açıkladı. Bu süreçte, yurt dışında kırmızı bültenle aranan 242 kişi de Türkiye’ye getirilmiş oldu.