Özgür Erdursun'dan Önemli Uyarı: Emekli Olmadan Önce İki Kez Düşünün!

Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun, memurlara yönelik dikkat çekici bir paylaşımda bulundu. 1 Ekim 2008 tarihinden sonra memuriyete başlayanlar için uyarı niteliği taşıyan mesajında, “Emeklilik planınızı doğru yapın, mağdur olmayın” ifadelerine yer verdi.

ÖZGÜR ERDURSUN'DAN MEMURLARA ÖNEMLI UYARI: EMEKLI OLMADAN ÖNCE DIKKATLI OLUN

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) uzmanı Özgür Erdursun, memurların emekli olduklarında alacakları maaşlarla ilgili dikkatle okunması gereken bir paylaşımda bulundu. Erdursun, sosyal medya hesabından 1 Ekim 2008 tarihinden sonra memur olanları uyararak, "Emekli olmak için iki kere düşünün" mesajını verdi.

Erdursun, memur emeklilerinin aylık hesaplamalarına ilişkin önemli ayrıntıları paylaştı:

  • 10 Ekim 2008’den Sonra Memurlar:
    • Çalışırken memur gibi maaş alır.
    • Emekli aylıkları SSK'lı gibi hesaplanır.
    • SSK’lılar gibi aylıkları hesaplanmasına rağmen, özel sektördeki gibi netten brüte hesaplama yapılmaz.

MEMUR VE İŞÇI ARASINDAKI FARK

Erdursun, özel sektörde 51.300 TL maaşla çalışan bir kişi ile kamu sektöründe aynı maaşla çalışan bir memur arasındaki farkları şöyle açıkladı:

  • Özel sektörde net 51.300 TL alan kişinin brütü 68.000 TL'dir. Kamuda ise 51.300 TL netin brütü 26.780 TL olarak değerlendirilir. Memurların maaşlarının büyük bir kısmı ek ödeme olarak verilir ve bu ek ödemeler maaş hesabında dikkate alınmaz.
  • Memurlar, ikramiyelerini hesaplanırken ek gösterge ve derece dikkate alınır, ancak emekli aylıkları genellikle çok düşük olur. İkramiyeleri memur standartlarına göre belirlenir.
  • Emekli zammı, memurlara verilen zam oranına göre hesaplanır.

EMEKLILIKTE AYLIK FARKLILIKLARI

Özgür Erdursun, 51.300 TL maaşla çalışan bir memurun emekli olduğunda alacağı aylığın 16-17 bin TL, aynı maaşla özel sektörde çalışan bir kişinin ise 30-35 bin TL olacağını belirtti. Memurların emekli olduklarında, çalışırken aldıkları ücretin yalnızca üçte birini alacaklarını vurgulayan Erdursun, memur emeklilerinin aylık hesaplamalarında ek gösterge, kademe ve derecenin hesaba katılmadığını ifade etti.

Erdursun, mesajını "Emeklilik planlarınızı doğru yapın, mağdur olmayın" ifadeleriyle sonlandırarak, memurları dikkatli olmaları konusunda bir kez daha uyardı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.