Pentagon'un uzun zamandır beklenen UFO raporu bu ay Kongre'ye sunulacak

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) aylarca süren bir soruşturmanın ardından UFO'lar (tanımlanamayan uçan nesne) hakkındaki raporunu Kongre'ye sunacak.

Raporda UFO'lar ve UAP'lar (tanımlanamayan hava olayları) hakkında bilgilerin yer alması bekleniyor.

Fakat uzaylı teknolojisi ve dünya dışı uzay araçları hakkında bir şey olması beklenmiyor. Raporun amacı, gizemli nesnelerin görüldüğünü kayıt altına almak için standartlar oluşturmak ve bu nesnelerin ulusal güvenliğe tehdit oluşturup oluşturmadığını belirlemek.

2020'de ABD Senatosu İstihbarat Komitesi, 2021 Mali Yılı için İstihbarat Yetkilendirme Yasası'nda UAP'lere yönelik bir soruşturma çağrısında bulunmuştu. Belgeye göre, komite üyeleri "potansiyel tehdide rağmen, Federal Hükümet içinde tanımlanamayan hava olayları hakkında istihbarat toplamak ve analiz etmek için birleşik, kapsamlı bir süreç olmadığı" konusunda endişeliydi.

Tasarı, 21 Aralık 2020'de yürürlüğe girdikten sonra, ulusal istihbarat direktörü ve savunma bakanının, komiteye UAP gözlemlerinin ve protokollerinin mevcut durumu hakkında "sınıflandırılmamış biçimde sunulan" bir rapor hazırlamak için 180 günü vardı.

Florida Senatörü Marco Rubio şu açıklamada bulundu:

"Hava sahasına giren ve orada olmaması gereken her şey bir tehdittir. Bunu ciddiye almamızı ve ciddiye alma sürecimiz olmasını istiyorum. Verileri her geldiğinde analiz etmemizi istiyorum."

İstihbarat Komitesi, belgedeki her şeyin kamuya açık olmayacağını, rapor gizli olarak sınıflandırılmayacak olsa da "gizli bir ek içerebilir" diye yazdı.

Komite, Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından UFO'lar hakkında toplanan bilgiler de dâhil olmak üzere UAP verilerinin ve istihbaratının ayrıntılı bir analizini istedi.

Komite ayrıca raporun ajanslar arasında bilgi paylaşımı, bilinmeyen teknolojilerin belirlenmesine yardımcı olmak ve düşmanca niyetleri ima edebilecek UFO görünümlerindeki kalıpları tespit etmek için bir sürecin ana hatlarını vermesini istedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

WhatsApp'a Instagram Devrimi: Yeni Özellik Kullanıcıları Heyecanlandırdı!
Google, o hizmetini kapatıyor: Şirket açıklama yaptı!
Google arama, yapay zeka ile güçlendiriliyor: SEO uyumlu yenilikler geliyor!
Manor Lords, çıkışıyla hemen zirveye oturdu! İndirimli fiyatıyla kaçırmayın: 10 Mayıs'a kadar!
İphone kullananlar artık web olmadan da erişebilecek: İşte yeni özellik!