Polis HDP’li milletvekilinin yüzüne gaz sıktı!

HDP’nin başlattığı “Darbeye Karşı Demokrasi Yürüyüşü"nün Hakkari ayağını yürüten HDP'liler Diyarbakır’ın Bismil ilçesine ulaştığında polis

HDP’nin başlattığı “Darbeye Karşı Demokrasi Yürüyüşü"nün Hakkari ayağını yürüten HDP'liler Diyarbakır’ın Bismil ilçesine ulaştığında polis müdahalesi ile karşılaştı. HDP Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, yürüdüğü sırada kendisini kalkanı iten polise tepki gösterdi. Polise “Ne yapıyorsun, milletvekiliyim” diyen Koçyiğit'in yüzüne biber gazı sıktı.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar öncülüğündeki yürüyüşe katılanlar Diyarbakır’ın Bismil ilçesine geldiğinde polis engeliyle karşılaştı. HDP’li vekiller ile polis arasında arbede yaşandı. Kalkanıyla HDP Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit kendisini kalkanıyla iten polise “Ne yapıyorsun, milletvekiliyim” diye tepki gösterdi, bunun üzerine diğer polisler Koçyiğit’in yüzüne biber gazı sıktı.

Öte yandan polisin Diyarbakır’daki olağanüstü önlemleri dikkat çekti.

Yürüyüşe katılmak için Şırnak ve Bingöl’den Diyarbakır’a doğru yola çıkan HDP üyeleri, “seyahat belgesi yok” ve “kentten çıkış yasak” denilerek kente alınmadı. Diyarbakır Valiliği’nin Koronavirüs salgını nedeniyle toplu eylem ve etkinlikleri yasaklandığı da HDP’lilere iletildi.

GERİDE KALAN 3. GÜNDE NE OLMUŞTU

Demokrasi yürüyüşü ‘nde 3. gün | 16 ile giriş yasağı

HDP’nin Hakkari ve Edirne’den Ankara’ya başlattığı ‘Darbeye Karşi Demokrasi Yürüyüşü’ üçüncü gününde. Yürüyüşün Hakkari kolu, Van’dan Bitlis, Batman ve Diyarbakır’a gitmek için hareket etti. Edirne kolu ise İstanbul’da.Demokrasi yürüyüşü ‘nün 3. gününde 16 ile giriş engellendi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Leyla Güven ve Musa Farisoğulları’nın milletvekilleri için başlattığı demokrasi yürüyüşü 3.günün’de devam ediyor.

Demokrasi Yürüyüşü’ne 16 kentte yasak!

Yürüyüşün Edirne kolunda bulunan Eş Genel Başkan Pervin Buldan İstanbul’da ziyaretlerde bulunurken, Hakkari kolunda bulunan Eş Genel Başkan Mithat Sancar ise Van’dan Diyarbakır’a doğru harekete geçti.

İstanbul’da yürüyüşünü sürdüren Pervin Buldan ve beraberindeki heyet, Emek Partisini ziyaret etti.

HDP ‘nin ‘Demokrasi Yürüyüşü’nde Olay.. ‘Beni Ezip Geçmen Gerek’

“PARTİMİZ ÜZERİNDEN YARATILMAK İSTENEN ALGI, BÜTÜN MUHALİFLERE YÖNELİK UYGULANAN POLİTİKANIN SONUCU”

Buradaki ziyaretinde konuşan Buldan, “Türkiye’nin siyasetçilerinin, aydınlarının akademisyenlerinin cezaevinde olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Bütün bunlar aslında Türkiye’nin yönetilemediğinin göstergesidir. Türkiye’yi yönetenler muhalif kesimlerin, mücadele eden insanların önünü keserek ve onları susturmaya çalışarak yol almak istiyor. Oysa biz diyoruz ki, Edirne’den Hakkari’ye kadar bu ülkenin bütün topraklarının barışa ve demokrasiye ihtiyacı var. Fakat bugün bu koşullar olmadığı için HDP bu yürüyüşü başlattı. Partimiz üzerinden yaratılmak istenen algı da bütün muhaliflere yönelik uygulanan politikanın sonucu” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

"İsrail’e karşı açılan soykırım davasına müdahil olmaya karar verdik"
İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu Anıtkabir’i ziyaret etti
Fatih Altaylı'dan Bahçeli'ye 'kız alıp kız verme' yanıtı sert oldu!
Bağırma
Ücretsiz doğalgaz bir yıl daha uzatılsın