Prof. Dr. Coşkun Özdemir | İstanbul Seçimleri

Türlü, çeşitli yalanlar, iftiralar, kravat renginden zırvalar çıkaran. Yunan, Rum, Pontus gibi akıl almaz suçlamalar icat eden, muhalefeti azgın...

Türlü, çeşitli yalanlar, iftiralar, kravat renginden zırvalar çıkaran. Yunan, Rum, Pontus gibi akıl almaz suçlamalar icat eden, muhalefeti azgın azınlık diye tanımlayan, Binali'yi seçmezseniz Sisi'yi seçmiş olacaksınız gibi akala ziyan iddialar ortaya atan AKP iktidarına bunca yıldır ilk defa bu halk iyi bir ders verdi.

Bu seviyesizliğe çok iyi bir cevap oldu bu sonuç. 800 bin farkla kazandı İmamoğlu. Çok yazdım çok yineledim. Bu halk 70 yıldan beri Atatürk'ün aydınlık yolunu, aklın bilimin yolunu izleyen iktidar görmemiştir.

Erdal Atabek arkadaşım bir bilim adamı gözü ile beyninin değişik bölgelerinin fonksiyonlarını sıralıyor. İlkel beyin ve akla öncelik veren prefrontal beyin bölgelerinden bahsediyor. Ancak ben bu güzel yazıyı tamamlamak istiyorum. İktidarlar halkın beynini bu akıl muhakeme bölgesinin işlerliği sağlayacak donatımdan, iyi bir eğitimden yoksun bıraktılar.

Cumhuriyet'te sıklıkla Köy Enstitüleri'ni okuyorsunuz. Halkevleri'nden çok söz ettim. İşte iktidarlar bu iki aydınlanma odağını yok ettiler. Olabildiğince, sola darbe vurdular. AKP bu ihanetlere borçludur iktidarını. AKP iktidarı akla bilime, aydınlanmaya karşı çıkmıştır. Toplumu sürüleştirmek, bilinçli yurttaş değil, ümmet toplumu yaratmak istemiştir. 70 yıldır seçimleri bilinçli, yurtsever, bilime öncelik veren memleketinin yararını bilen yurttaşlar kazanamamıştır.

İstanbul seçimi sonuçları sevindirici, ferahlatıcı ve umut vericidir. Eğer bu halk memleketini ve sorunlarını, emperyalizmi ve kapitalizmi ve Allah'la nasıl aldatıldığını bilseydi, ona bunlar öğretilseydi, 800 binlik bu fark rahatça milyonlara çıkacaktı.

Umarım bu seçim ve sonuçlar iç ve dış politikadaki çıkmazlar, halkın bilinçlenmesine ve doğru seçimler yapmasına hizmet edecektir. Geleceğe umutla bakmamız için büyük bir adım oldu bu seçimler.

Kutlu olsun...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

ABC Kritik Haberleri

100. Yıl törenleri ve Cumhuriyet'i sahiplenme
Merve Dizdar, teşekkür konuşmasında Erdoğan'a övgüler sıraladı, ne olurdu?
Mitingi kalabalık göstermek için hangi hileleri deneyip yakalandılar?
İşte 4 Şubat 2022 tarihli Resmi Gazete'deki karar
Atatürk, İnönü, Özal ve Demirel'in cumhurbaşkanlığı geçerli değil mi?