Rahip Brunson davasında ara karar

ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'den iadesini istediği ve 'FETÖ' ve PKK adına suç işlediği iddiasıyla hakkında 35 yıl hapis cezası istemiyle dava açılan ABD uyruklu papaz Andrew Craig Brunson’un yargılandığı davanın...

ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'den iadesini istediği ve 'FETÖ' ve PKK adına suç işlediği iddiasıyla hakkında 35 yıl hapis cezası istemiyle dava açılan ABD uyruklu papaz Andrew Craig Brunson’un yargılandığı davanın görülmesine öğleden sonra tanıkların dinlenmesi ile devam edildi. Tanık olarak dinlenen başka bir suçtan hükümlü Ali D., devamlı 'FETÖ'nün İzmir sorumlusu olan ve şuan firari olan Oğuzhan Türkkan'ın yanında olduğunu söyleyerek, “Türkkan ile Brunson birlikte baş başa görüştü. Normalde Oğuzhan Türkkan beni hiç yanından ayırmazdı. 'FETÖ'de en çok Ege Bölge Sorumlusu Bekir Baz bilinirdi. Daha sonra İzmir sorumlusu Oğuzhan Türkkan ve arkada görünmeyen ama yetkili olan Emrah Karagöz vardı. 'FETÖ'cü Emrah Karagöz yurt dışına kaçan ilk kişilerden. Brunson ile Karagöz'ün Gaziantep'te bir otelde buluştuğunu gördüm. 'FETÖ'ye en sadakati olan üyeler dinci olmayanlardı. Ancak sadakati sağlam olarak bildiklerim ilk kaçanlar oldu'' ifadelerini kullandı.

TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ
Savcı verdiği mütalaasında, sanık Andrew Craig Brunson'un tutukluluk halinin devamını talep etti. Andrew Brunson, savcının tutukluluk talep etmesinin ardından arkada seyirci olarak kendisini izleyen eşi Norine Brunson'a dönüp gözyaşı döktü. Sanık Brunson son söz olarak, “Evime dönmek istiyorum'' dedi. Sanık avukatı, müvekkilinin aleyhinde olan hususları kabul etmediğini belirterek tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti, sanık Andrew Craig Brunson'un tutukluğunun devamına karar vererek, duruşmayı 18 Temmuz'a erteledi.

BRUNSON'UN AVUKATINDAN AÇIKLAMA
Brunson'un avukatı İsmail Cem Halavurt, duruşma çıkışı yaptığı açıklamada sundukları delillerle casusluk faaliyetinin tamamen çökmüş durumda olduğunu savundu.

Avukat Halavurt, “FETÖ ile PKK ile bağlantı iddiası sadece gizli tanıklardan geliyor. Bu gizli ve açık tanıklar cemaatle problem yaşamış, intikamlarını bu dava üzerinden almaya çalışan tanıklar. Tamamen hukuksuz tutuklama söz konusu, biz müvekkilimizin tahliye olacağına inanıyoruz. Bu arada tutukluluğu bayağı uzadı, ciddi bir hak ihlali var. Biz yine tahliye taleplerimizi yineleyeceğiz, delillerimizi sunmaya devam edeceğiz'' dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Elle Yapılıyor, 25 Dakika Bekletiliyor: Taleplere Yetişemiyor!
Meteoroloji'den açıklama: Salıdan itibaren sıcaklıklar artacak
Çikolatadaki kriz onu da vurdu: Sıvı altında kıtlık alarmı!
'Kobra Murat'ın Nasıl Ortaya Çıktığını Bir Bir Anlattı!
Jean Paul Sartre ve Aime Cesaire!