Roblox Erişim Engeli Güncellemesi: Oyunun Yeniden Aktif Olacağı Tarih Belli Oldu mu?

Oyun platformu Roblox, son dönemde çocuk istismarına yönelik içerikler sebebiyle erişim engeliyle karşı karşıya kaldı. Kullanıcılar, bu engelin ne zaman kalkacağı konusunda endişeliyken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram’a erişim engelinin kaldırıldığını duyurdu.

Adana 6. Sulh Ceza Hakimliğince, çocukların istismarına neden olabilecek içerikler barındırması nedeniyle oyun platformu Roblox'a erişim engeli getirildi. İşte Roblox erişim engelinde son durum...

ROBUX'A ERİŞİM ENGELİ

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Bürosu, Roblox'un çocuk istismarına neden olacak içerikler barındırdığını tespit ederek, www.roblox.com/tr web sitesi ve uygulama marketlerindeki bağlantılara erişim engeli getirilmesini talep etti. Bu talebi inceleyen Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği, ilgili dilekçe ve araştırma tutanaklarını değerlendirerek, İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun'un 8/A1. maddesi gereğince erişim engeli kararı aldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Roblox.com'un erişime kapatılmasına ilişkin kararın Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sonucunda Adana 6. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından verildiği belirtildi. Kararın ardından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından uygulamaya konulduğu ifade edildi.

ROBUX NE ZAMAN AÇILACAK?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, sosyal medya platformu Instagram'a yönelik erişim engeline dair yaptığı açıklamada, "Ümit ediyoruz ki kısa süre içerisinde iyi bir neticeyle bu süreç sonlanır" dedi. İleri, yabancı sosyal medya mecralarının Türkiye'nin kanunlarına uymak zorunda olduğunu vurguladı.

Roblox'un ne zaman tekrar erişime açılacağı ise henüz belirsiz. Konuyla ilgili gelişmeleri ve güncellemeleri takip etmeye devam edeceğiz.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.