Rusya: ABD'nin yeni hedefi Latin Amerika!

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Latin Amerika’da yeniden aktif bir politika izlemeye başlayan ABD’nin bölge ülkelerinin iç işlerine müdahale etmeye çalıştığını vurguladı. Rusya Bilimler Akademisi Latin...

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Latin Amerika’da yeniden aktif bir politika izlemeye başlayan ABD’nin bölge ülkelerinin iç işlerine müdahale etmeye çalıştığını vurguladı. Rusya Bilimler Akademisi Latin Amerika Enstitüsü’nde konuşan Ryabkov, ABD’nin müdahale girişimleri karşısında Latin Amerika ülkelerinin daha bağımsız hareket etmesinden memnun olduklarını söyledi.

“Batı’nın küresel ve bölgesel meselelerdeki hakimiyetini ne pahasına olursa olsun koruma hevesi, günümüzün en ciddi sorunlarından biri. Latin Amerika ve Karayipler de buna dahil'' diyen Ryabkov, Rusya’nın Latin Amerika ülkelerindeki krizlerin sadece siyasi araçlarla çözülmesinden yana olduğunun altını çizdi. Ryabkov, Rusya’nın, Latin Amerika ülkelerindeki iç krizlerin çözümü için yardım sunmaya hazır olduğunu kaydetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Kazakistan, Azerbaycan-Ermenistan barış anlaşması müzakerelerine ev sahipliği yapacak
Trump'a "Sessizlik Anlaşması" Davasında Para Cezası: Yasağı İhlal Etmesi Durumunda Hapis Tehdidi
Guangdong'da Otoyol Çökmesi: En Az 19 Kişi Hayatını Kaybetti
Moda Dünyasının Değerli İsmi Katsura'nın Vefatı Büyük Üzüntü Yarattı
Gürcistan'da Medya Özgürlüğüne Karşı Çıkanlarla Polis Arasında Çatışma Çıktı