Salgında yeni dönem!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sinyalini verdiği maske zorunluluğu için karar haftasına gelindi. Türkiye, koronavirüs salgınında yeni bir döneme geçiş yapacak.

Türkiye, koronavirüs salgınında yeni bir döneme giriyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sinyalini verdiği maske zorunluluğu ve normalleşme için bu hafta karar verilecek.

Avrupa'dan sonra Türkiye'de de normalleşme adımları atılacak. Pek çok ülkede maske zorunluğu ve seyahat sınırlamaları kaldırılırken, pozitif vakalar için karantina uygulamasına da son verildi. Türkiye'de de vaka sayılarının son durumuna bakılarak aşamalı normalleşme planı masada.

MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU
Normalleşme adımlarının ilkinin maske konusunda olması bekleniyor. Plana göre şehir içi ve şehirlerarası toplu taşımalar ile kapalı alanlarda maske zorunluluğu bir süre daha devam edecek. Ancak bahar aylarından itibaren bu tedbirin bireysel tercihe bırakılacağı belirtiliyor. Açık havada ise maske mecburiyetinin tamamen kaldırılacağı ifade ediliyor.

Türkiye Gazetesinde yer alan habere göre; bir süredir pozitif vakaların temaslılarına karantina zorunluluğu uygulanmıyor ve belirtisizlere test yapılmıyordu. Bu uygullakin aynı şekilde devam edecek. Önümüzdeki süreçte ise sadece ‘hasta’ olarak nitelendirilenlere test yapılması tartışılıyor.

VAKALAR DÜŞTÜ
Türkiye’de son bir haftadır vaka yayılım hızı yavaş olarak gözleniyor. Aktif vaka sayısında da hızlı bir düşüş gerçekleşiyor. 850 bin sınırına dayanan aktif vaka bir hafta içinde 750 binin altına geriledi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'ne Nöroloji Uzmanı Dr. Süleyman Ömer Alnıaçık Katıldı!
Baklava yerken kendinizi sınırlamaya son: Böyle tüketince şekeriniz yükselmeyecek!
Peynirin Sağlık Etkileri: Besleyici Ancak Dikkat Edilmesi Gereken Riskler Var
Sağlığınızla Kumar Oynamayın: Elektronik Sigaradan Uzak Durun!
Limon Suyunun Mucizevi Gücü: Sağlığınızı Limonla Canlandırın!