Savcılıktan flaş Yeldana Kahraman açıklaması: İntihar etti, dosya 1,5 yıl önce kapatıldı

Savcılık Yeldana Kahraman'la ilgili açıklama yaptı. Savcılığın açıklamasına göre Kahraman intihar etti ve dosya hakkında 16 Ekim 2019'da kovuşturmaya yer olmadığı kararı verildi.

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı, Yeldana Kahraman adlı Kazakistanlı gazetecinin ölümüne ilişkin basın açıklaması yaptı. Savcılıktan yapılan açıklamada, Yeldana Kahraman'ın intihar sonucu boğularak öldüğü ve kimsenin intiharda etkisinin bulunmadığının saptandığı söylendi.

Savcılığın açıklaması şöyle

Bazı basın yayın kuruluşlarında Kazakistan uyruklu Y.K.’nın ölümüyle ilgili yayınlanan haber ve paylaşımlar üzerine kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla basın açıklaması yapılması ihtiyacı hasıl olmuştur.

 

Olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma kapsamında yapılan olay yeri incelemesi, ölü muayene ve otopsi işlemi ve dinlenen tanık beyanları sonucunda müteveffa  Y.K.’nın asıya bağlı gelişen asfiksi sebebiyle vefat ettiği,  müteveffayı intihara azmettiren, teşvik eden, intihar kararını kuvvetlendiren veya intiharına herhangi bir şekilde yardım eden kimsenin bulunmadığı tesbit edilerek 16/10/2019 tarihinde Kovuşturmaya Yer Olmadığına Dair karar verildiği anlaşılmıştır..

Ne olmuştu?

Yeldana Kahraman adlı Kazakistanlı gazeteci Elazığ'da ölü bulunmuştu. Bunun ardından kadın gazetecinin AK Parti Elazığ milletvekili ve Mehmet Ağar'ın oğlu Tolga Ağar tarafından öldürüldüğü öne sürülmüştü. Geçtiğimiz günlerde bir video yayımlayan organize suç örgütü lideri Sedat Peker de bu iddiayı yeniden gündeme getirmişti. Bunun üzerine Tolga Ağar bir açıklama yapmış ve hukuki sürecin tamamlandığını söylemişti. Olaya yayın yasağı geldiğinden, Yeldana Kahraman soruşturmasının akıbeti bilinmiyordu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Bedava dağıtılınca izdiham çıktı! Belediye ücretsiz dağıtmaya devam edecek
Yargıtay Başkanı seçimi 33. turda da sonuçsuz kaldı
Benzin ve motorine indirim geldi
Nebahat Çehre'den korkutan haber geldi! Kalbine stent takıldı!
Türkiye'nin ikinci astronotu Atasever açıklama yaparak tarih verdi