Seçimin acısı çıkmaya başladı: Ücretsizdi ama artık yüzde 25 zamlı!

31 Mart seçimlerinden önce, AK Parti hükümeti bir dizi zamı ertelemişti. Ancak seçimlerin ardından, vatandaşların harcamalarının arttığı ve doğalgaz faturalarının da bu artışın bir parçası olduğu gözlemleniyor.

1 Mayıs'tan itibaren, Türkiye'deki ev sahipleri doğalgaz faturalarında 150 TL'lik bir artış bekliyor. Bu artışın nedeni, geçen yıl Karadeniz gazının şebekeye bağlanmasıyla başlatılan ve her ay 25 metreküp doğalgazın ücretsiz verilmesi uygulamasının 1 Mayıs 2024'te sona ermesidir.

FATURALARDA ORTALAMA 150 TL ARTIŞ

Ülke genelinde, şehirden şehire değişiklik göstermekle birlikte, 25 metreküplük doğalgazın ücretsiz olmasıyla elde edilen ortalama 150 TL'lik avantajın kaldırılması, milyonlarca evin Mayıs ayı faturalarına ek bir yük getirecek. Vatandaşlar, bu uygulamanın devamını istemelerine rağmen, yetkililerden henüz bir yanıt alamadılar. Bu değişiklik, doğalgaz faturalarını ortalama olarak yüzde 25 artıracak.

YÜZDE 25’LİK ZAM BEKLENTİSİ

Yaz aylarında pek kullanılmasa da, sonbahar ve kış aylarında yüksek faturalarla karşılaşılan doğalgaz, Türkiye genelinde ortalama olarak aylık 600 TL'ye mal oluyor. Yapılacak ortalama 150 TL'lik zam, faturalara dolaylı olarak yüzde 25 zam yapıldığı anlamına geliyor. Bu durum, milyonlarca hane için ekonomik bir yük teşkil ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Hava Kirliliği: Küresel Sağlık Krizi ve Ekonomik Tehdit
Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye ve Irak'ta Toplam 7 Teröristi Etkisiz Hale Getirdi
Jennifer Lopez ve Ben Affleck arasında soğuk rüzgarlar!
Kiracıları Koruyan Kira Sınırı Sona Eriyor: Yüzde 25 Artış Uygulaması Kaldırılıyor!
Toshiba Mali Zorluklarla Mücadele Ederken 4 Bin İşçiyi İşten Çıkaracak