Şenyaşar davasında karar açıklandı

Malatya’da görülen davada Fadıl Şenyaşar’a 37 yıl 9 ay, Enver Yıldız’a ise 18 yıl hapis cezası verdi. Fadıl Şenyaşar ve Enver Yıldız'ın tutukluluğuna devam kararı verildi.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınlarının saldırısı sonucu üçü Şenyaşar ailesinden olmak üzere 4 kişinin hayatını kaybettiği olaylarla ilgili Malatya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada karar açıklandı.

Malatya’da görülen davada Fadıl Şenyaşar’a 37 yıl 9 ay, Enver Yıldız’a ise 18 yıl hapis cezası verdi. Fadıl Şenyaşar ve Enver Yıldız'ın tutukluluğuna devam kararı verildi.

Anne Şenyaşar, duruşmada “Oğlum Fadıl 3 yıldır suçsuz yere tutuklu, serbest bırakılmasını istiyorum. Oğluma 150 yıl ceza istiyorlar. 25 gündür burada sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Birçok kez engellendik ama yine de her seferinde buraya geldik. Dün gerçekleşen saldırıda oğlum Ferit gözlerimin önünde yerlerde sürüklendi. Çalmadığımız kapı kalmadı, en son burada oturduk ama bizi buradan da kovuyorlar. Çocuklarımı katledenler serbest, oğlum tutuklu. Katliamı yapanları engellemeleri gerekirdi. Biz adalet istiyoruz” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

İrem Derici ve Gökhan Fırat Aşkı Son Buldu! Sosyal Medyadan Bile Sildi!
Şarkıcı Mustafa Sandal, Petshop Açıyor!
Burcu Kıratlı'dan Bomba Sinan Akçıl İtirafı Geldi!
Alkol ürünleri üreticilerine teminat zorunluluğu
Prof. Ahmet Ercan, 7 büyüklüğündeki deprem için riskli bölgeleri saydı