SGK’dan Önemli Düzenleme: Gecikme Cezası Yüzde 3!

Sosyal Sigortalar Kurumu ve genel sağlık sigortası kanununda yapılan düzenlemeyle gecikme cezası oranı yüzde 3 olarak belirlendi. Nisan ayı başından itibaren geçerli olacak.

Sosyal Sigortalar Kurumu ve genel sağlık sigortası kanununda yapılan son düzenleme, ödemelerdeki gecikmeleri azaltmayı hedefleyerek, gecikme cezası oranını yüzde 3'e sabitledi. Bu karar, düzenli ödemeleri teşvik etmek ve sosyal güvenlik sisteminin sağlıklı işleyişini desteklemek amacıyla alındı ve Nisan ayı başından itibaren yürürlüğe girecek.

Cumhurbaşkanı tarafından bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, Sosyal Sigortalar Kurumu (SGK) ve genel sağlık sigortası kanununun 89. maddesi kapsamında gecikme cezası oranı belirlendi. Bu kararla birlikte, gecikme cezası oranı kanuni olarak yüzde 3 olarak belirlenmiştir. Bu düzenleme, SGK ve genel sağlık sigortası kapsamında yapılan ödemelerde zamanında ödeme alışkanlığını teşvik etmeyi ve gecikmeleri azaltmayı amaçlamaktadır. Yürürlüğe girecek olan bu düzenleme, Nisan ayı başından itibaren geçerli olacaktır. Bu adım, kamu hizmetlerinin etkinliğini artırmaya ve sosyal güvenlik sisteminin sağlıklı işleyişini desteklemeye yönelik atılan bir adım olarak değerlendirilebilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Bitcoin için 1 milyon dolar tahmini!
Altın sahiplerini korkutan karar: 81 İldeki kuyumcularda yasaklanacak!
Tapuda 15 günlük süreyi kaçıran yandı: Ruhunuz bile duymadan elinizden gidebilir!
Kamuda tasarruf ve verimlilik dönemi 25 adımla başlıyor!
Pazarcılara müjde: O uygulama kaldırılıyor!