Şimdi de Suud'un mu önüne yatıyorlar: Suudi Arabistan'a dava pandoranın kutusunu açar!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD'de Temsilciler Meclisi'nden geçen 11 Eylül Yasası'yla ilgili olarak "Suudi Arabistan'a dava açabilirler. Bu Pandora'nın kutusunu açmak demek" dedi. Kalın "Devlet hukukunu ihlal demektir...

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD'de Temsilciler Meclisi'nden geçen 11 Eylül Yasası'yla ilgili olarak "Suudi Arabistan'a dava açabilirler. Bu Pandora'nın kutusunu açmak demek" dedi. Kalın "Devlet hukukunu ihlal demektir bu. Suçun şahsiliği esastır, ve o vatandaşa dava açarsınız. O ülkeye dava açarsanız burada hukuklar savaşı başlar" diye konuştu.

Kalın, ABD ile Rusya arasında Suriye konusunda yaşananlara ilişkin olarak "Sayın Obama ile bir görüşme söz konusu. Sayın Putin'le 10'undan önce bir telefon görüşmesi ayarlamaya çalışıyoruz. Türkiye rol kapma derdinde değil" dedi.

Erken seçim ve kabinede revizyon iddiaları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Kalın, Lozan tartışmalarını da yararlı gördüğünü söyledi. Kalın, "Bu tartışma bizi daha sağlıklı yere getirilecek. Yakın tarihe ilgili bir milletiz. Bunda çekinecek bir taraf yok" dedi.

El Kaide'nin düzenlediği 11 Eylül saldırısında yer alan teröristlerin tamamı Suudi Arabistan vatandaşıydı. Ayrıca Suud Krallığının El Kaide'ye sistematik olarak destek verdiği bilinirken, bu desteğin bir kısmının ABD tarafından da üstlenildiği bizzat ABD kaynaklarınca da kabul edilmiş durumda. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Ankara'nın 40 senedir bitmeyen oteli satıldı: Yeni sahibi çok tanıdık bir isim!
Sadece o şehirde bulunuyor, ‘Osmanlı domatesi’ deniyor: 22 çeşidi 250 bin tane bulunuyor!
129 senedir şifa dağıtıyor fakat kimse bilmiyor! Dünyanın en şifalı suyu oradan fışkırıyor
Hatay’da hak sahipliği itirazları için 15 gün süre tanındı
Modanın odağı: Met Gala gecesi heyecanı! Birbirinden ünlü markalar göz kamaştıracak!