''Sinyalizasyon sistemi olmazsa olmaz değil'' diyen Ulaştırma Bakanı hakkında suç duyurusu

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Ankara’da 9 kişinin hayatını kaybettiği ve 86 kişinin de yaralandığı tren faciasıyla ilgili sorumluluğu bulunan yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusunda “Birden fazla kişi için kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi” ve ” Birden fazla kişi için kasten yaralamanın ihmali davranışla işlenmesi” suçlamasıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, eski Ulaştırma Bakanları Binali Yıldırım, Lütfü Elvan, Feridun Bilgin, Ahmet Arslan, TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın, TCDD Yönetim Kurulu üyeleri, Ankara- Konya Hızlı Tren hattının ihalesini üstlenen Gülermak- Kolin Ortaklığı yönetici ve ortakları hakkında şikayetçi oldu.

Konuyla ilgili HKP’den yapılan açıklama ve suç duyurusu:

İhale parası ödendiği halde sinyalizasyon sistemi olmadan seferleri başlatan tüm Bakanlar ve Gülermak-Kolin ortaklığı suçludur!

Soruşturma bu yönden genişletilmek zorundadır!

Göz göre göre gelen Ankara-Konya YHT katliamında halkımızın içi kan ağlıyor. Vurgunun ve rantın bu kadar arsızına karşı öfkeden titremekteyiz. Bu çağda, bilimin ve tekniğin son sözü böylesi hızda bir ulaşım teknolojisinde sinyalizasyon olmaması ne demektir? Buharlı tren mi çalıştırıyorsunuz da telsizle haberleşme yeterlidir diyorsunuz!..

Siyasal gericilik böylesine felaketlerin en temel sebeplerinden birisidir işte. Bilimle, teknikle ilgisi yoktur siyasi gericiliğin. Tek işi ranttır, vurgundur, komisyondur. Her türlü bilimsel gerçeği, gerekliliği gözardı eder sonrasını da kutsal duygulara havale eder. Gerçekte Batıni İslam’la da hiç ilgisi yoktur tüm aksaklıkları gözardı ederek, hatta saklayarak meseleyi Allah’a havale etmenin…  Bu olsa olsa Muaviye-Yezid İslamı, çağımızda ise CIA-Pentagon İslamı’dır.

Yarı Feodal-Kapitalist vurguncular da bu gericilikle ekonomik planda etle tırnak gibi kaynaşıktır ülkemizde. İşte Gülermak-Kolin Ortaklığı da tıpkı böyle, parasını aldığı halde sinyalizasyon sistemini kurmamış, işin rantına, sömürüsüne, vurgununa bakmıştır. Değil 9 can, 9 bin can gitse umurlarında olmaz bu hainler güruhunun. Kasaları tamamen dolmuş mudur? Başkaca tek bir dertleri olmaz. Yürekleri milim üzülmez bu ölümler karşısında.

Basından takip ettiğimiz kadarıyla, sadece alt düzey birkaç çalışan hakkında takibat yapılan bir oldu-bitti soruşturma süreci başlatılmıştır. İşte buna da itirazımız vardır.

Partimiz, avukatlarımız aracılığıyla, hattın kullanıma açıldığı Ağustos 2011’den beri Ulaştırma Bakanı olan tüm failler hakkında, TCDD Yönetimi hakkında ve de ihaleyi alarak işi eksik yapan Gülermak-Kolin Ortaklığı hakkında, Kasten Öldürmenin İhmali Davranışla İşlenmesi ve Kasten Yaralamanın İhmali Davranışla İşlenmesi suçlarından suç duyurusunda bulunmuştur.

Vurguncular, rantçılar, ihaleye fesat karıştıranlar, er geç halkımıza çektirdikleri tüm acıların hesabını vereceklerdir. Kimsenin şüphesi olmasın!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Arka Sokaklar'da Mesut ve Hüsnü Çoban Buluşması Ekrana Kilitledi!
TBMM, Fahiş Fiyatlarla Mücadele ve Uluslararası Anlaşmaları Ele Alıyor
Türkiye Genelinde Bulutlu Hava: 18 İl için Sarı Kodlu Uyarı!
İstanbul'daki 1 Mayıs Gösterilerinde 65 Şüpheliden 38'i Tutuklandı
Kadın Cinayetleri Raporu: Evli Kadınların Yüzde 59'u Eşleri Tarafından Öldürüldü