Şişli Etfal hastanesi taşınıyor

119 yıl eskiye dayanan bir tarihe sahip İstanbul Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin taşınma tarihi belli oldu bile. Hastane Kasım'da parça parça Sarıyer ve Seyrantepe'ye taşınacak.Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma...

119 yıl eskiye dayanan bir tarihe sahip İstanbul Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin taşınma tarihi belli oldu bile. Hastane Kasım'da parça parça Sarıyer ve Seyrantepe'ye taşınacak.

Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sultan 2. Abdülhamid döneminde kuruldu. Yıllardır deprem riski nedeniyle taşınması gündemdeydi. Tarih kesinleşti. Sarıyer Çayırbaşı'nda yeni yapılan hastaneye taşınma işlemleri 11 Haziran'dan itibaren başlıyor. Kadın hastalıkları ve doğum, çocuk hastalıkları ve sağlığı ile çocuk cerrahisi klinikleri Çayırbaşı Hastanesi'ne taşınacak.

Hastanenin diğer bölümleri ise Seyrantepe'ye taşınacak. Kalan bölümlerin taşınma işlemlerinin ise kasımda başlaması planlanıyor.

SADECE SAAT KULESİ KALACAK YERİNDE

İstanbul Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, hastanenin kapanmayacağını söyledi. Eski bina olarak sadece bahçedeki saat kulesi kalacak, diğerleri yıkılıp yeniden yapılacak. Tüm binalar yenilendikten sonra da tıpkı Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde olduğu gibi, Şişli Etfal yerine dönecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Lohusa Sendromu Uyarısı: Bu Belirtileri Görüyorsanız Dikkatli Olun!
Diyabetliler Dikkat! Baklavaya Şekersiz Eşlikçi Bulundu! Karadeniz'lilerin Sırrı
Mevsim Geçişlerinde Burun Tıkanmasına Son: Bu Yöntemle Sadece 10 Saniyede Nefes Almaya Başlayın!
Kalp Sağlığınızı Güvene Alın! Damar Tıkanıklığına Son Veren Mucizevi İçecek: Günde 2 Bardak Yeter
Hastaneye 5 yıl boyunca fazla fatura kesmişler