Skoda'nın veda ettiği efsane model yerine bakın ne geliyor!

Alman devi Volkswagen'in en çok satan modeli yerine elektrikli bir modelin geleceği uzun süredir konuşuluyordu. Skoda tarafından yapılan resmi duyuru ile bu söylentiler de doğrulanmış oldu.

Elektrikli otomobil piyasasına iddialı bir isim daha giriyor. Skoda'dan, Alman devi Volkswagen'in en beğenilen Karoq modeline rakip geliyor. Yüksek menzili ve özellikleriyle dikkat çekiyor. 

ELEKTRİKLİ SUV ELROQ

Skoda, elektrikli araç piyasasında iddialı bir dönüşüm gerçekleştiriyor ve efsane modeli Karoq'un yerini alacak tamamen yeni, tamamen elektrikli SUV modeli ELROQ'u duyurdu. Çek otomobil üreticisinin modern ve sağlam tasarım dilini taşıyan ilk SUV olan ELROQ, sektördeki rekabete yeni bir boyut getiriyor. Yeni Skoda ELROQ, Jeep Avenger, Mini Aceman ve Ford Explorer EV gibi rakiplerle yarışacak olan elektrikli kompakt SUV segmentine Skoda'nın girişini işaret ediyor. ELROQ, 77 kWh batarya kapasitesi ile 480 km üzeri bir menzil sunarken, Skoda gelecek yıl için 86 kWh bataryalı EV modellerini de planlıyor. Bu, ELROQ'a 595 km'den fazla bir menzil potansiyeli kazandırabilir.

O TARİHTE PİYASAYA GİRECEK

Skoda'nın elektrikli araç portföyü, ELROQ ile birlikte önümüzdeki yıllarda genişleyecek ve 2026'ya kadar altı yeni EV modelini piyasaya sürmesi planlanıyor. Bu yeni modeller arasında, daha uygun fiyatlı bir kompakt kentsel crossover, bir Octavia boyutunda elektrikli estate ve Vision 7S MPV konseptinin üretim versiyonu bulunuyor. Ayrıca, Enyaq iV SUV ve coupe modellerinin 2024'te yüz yüze geçireceği güncellemeler de duyuruldu.

ÇEVRE DOSTU ARAÇ

Bu büyük adımlar, Skoda'nın elektrikli araç sektöründeki varlığını güçlendirme ve sürdürülebilir ulaşım çözümlerine olan bağlılığını gösterme mevzusundaki kararlılığını yansıtıyor. ELROQ'un piyasaya sürülmesiyle birlikte, Skoda severler ve çevre dostu araç arayışındaki tüketiciler için heyecan verici bir dönem başlıyor​​​​.

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri

Kira krizinde dikkat çeken rakam: Ara bulucuya başvuru sayısı 169 bini aştı!
Rekabet Kurumu: Özel Fransız Liselerine 21 Milyon TL Ceza Kesildi
Merkez Bankası Başkanı: 2024 Enflasyon Tahmini Yüzde 38'e Yükseldi
Dış Ticaret Haddi Yükseldi, İhracat ve İthalat Miktarlarında Düşüş Devam Ediyor
THY'den Jose Mourinho'lu o reklam, gösterildi!