Soma'da 301 işçi katledildi: Üç yıldır ADALET bekleniyor!

Bugün, Manisa'nın Soma ilçesinde 301 işçiyi mezara koyduğumuz günün 3'üncü yıl dönümü. İşçi aileleri, hayatını kaybedenlerin arkadaşları 3 yıldır mezarlık ile adliye arasında mekik dokuyor. Tam üç yıldır mahkeme...

Bugün, Manisa'nın Soma ilçesinde 301 işçiyi mezara koyduğumuz günün 3'üncü yıl dönümü. İşçi aileleri, hayatını kaybedenlerin arkadaşları 3 yıldır mezarlık ile adliye arasında mekik dokuyor. Tam üç yıldır mahkeme salonlarında, meydanlarda hak ve adalet arayan aileler, bugün Soma'da bir miting gerçekleştirecek. İstanbul Tünel ve Ankara Olgunlar'da da üç yıl önce hayatını kaybeden işçiler anılacak.

Soma Kömür İşletmeleri AŞ’ye ait Eynez Maden Ocağı’nda meydana gelen iş cinayetinin üzerinden üç yıl geçti. O günden bu yana adalet arayan aileler, avukatları ve duyarlı kesimlerin desteğiyle seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Bu nedenle bugün yapacakları mitingin adını da “Adalet'' koydular.

Son iki yıldır Soma Kaymakamlığı binasının da bulunduğu Cengiz Topel Alanı’nda buluşan yurttaşlar, bugün kent merkezinden uzakta ve 'Köylü Pazarı'nda bir araya gelecek. Miting de saat 12.00 yerine 14.30’da başlayacak. 

KAYMAKAMLIK MİTİNGE İZİN VERMEK İSTEMEDİ
Kaymakamlığın bugünkü mitinge, valilik, büyükşehir ve ilçe belediyesiyle birlikte yapacağı resmi törenleri gerekçe göstererek önce izin vermediği ortaya çıktı. Ailelerin, izin çıkmasa da mitingi yapacaklarını söylemeleri üzerine, mitingin saati ve yeri değiştirildi.

Öte yandan Akhisar Ağır Ceza Mahkemesindeki Soma Davası’nın duruşmasına 11 Temmuz’da devam edilecek. Hazır olmasına karşın son üç duruşmadır mütalaasını bir türlü açıklamayan Cumhuriyet Savcısı Şükrü Akyıl’ın Aydın’a gönderildiği belirtildi.

Diğer yandan DİSK de İstanbul’da bugün saat 14.00’te Tünel Meydanı’nda, Ankara’da saat 12.30’da Olgunlar Sokak Madenci Anıtı önünde anma için toplanacak. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Elle Yapılıyor, 25 Dakika Bekletiliyor: Taleplere Yetişemiyor!
Meteoroloji'den açıklama: Salıdan itibaren sıcaklıklar artacak
Çikolatadaki kriz onu da vurdu: Sıvı altında kıtlık alarmı!
'Kobra Murat'ın Nasıl Ortaya Çıktığını Bir Bir Anlattı!
Jean Paul Sartre ve Aime Cesaire!