SSK, Bağ Kur, Emekli Sandığı... Emeklilere 5.000 TL ikramiye ne zaman yatacak? TBMM’den geçti! O kişiler kapsa

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması sonrasında emeklilere 5.000 TL ikramiye düzenlemesi Meclis’e geldi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Peki, emekli ikramiyesi ne zaman ve kimlere verilecek?

Emekli maaşlarında iyileştirme ve zam ihtiyacı her geçen gün artarken hükümetten de emeklilere yönelik yeni adımlar atılmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından müjdesi kısa süre önce verilen 5.000 TL ikramiye ödemeleri kapsamında bir defaya mahsus olmak üzere tüm emeklilere ikramiye verilecek.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen düzenlemenin torba yasaya eklenmesi kararlaştırıldı. Ancak tüm emekliler bu ödemelerden yararlanamayacak. Emekli ikramiye ödemelerinde bazı kriterler uygulanacak. Emekli ikramiyesi ödeme tarihleri ve şartları da araştırılmaya devam ediyor.

5.000 TL EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdesini verdiği 5.000 TL emekli ikramiye ödemelerine çevrilmiş durumda. Yasal düzenlemede büyük aşama geride kalırken ne zaman ödemelerin yapılacağı ise merak konusu oldu.

Düzenleme kapsamında SSK, Bağ Kur ve Emekli Sandığı tüm emekliler belirli şartların sağlanması halinde ikramiyeden yararlanabilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise kısa süre önce ikramiye ödemelerinin kasım ayının 15’ine yakın yapılacağını söylemişti. TBMM’de Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen düzenlemenin torba yasaya eklenmesine karar verildi.

5 BİN TL EMEKLİ İKRAMİYESİNİ KİMLER ALACAK?

Emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere yapılacak ikramiye ödemlerin hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilere yapılmayacağı açıklamıştı. Sadece emekli olanlar yararlanabilecek. Ayrıca EYT kapsamında başvuran ancak henüz aylık bağlanmayanlar da destekten yararlanabilecek. Dul ve yetim aylığı alanlar da maaşları oranında destekten yararlanabilecekler.

Bakan Işıkhan tarafından yapılan açıklamaya göre, 5 bin liralık tek seferlik ikramiye ödemelerinden sadece çalışmayan emekliler yararlanabilecek. Kasım ayının ilk yarısında ödemelerin yapılmasının beklendiği aktarıldı. Çalışmayan ve EYT başvuru olmasına rağmen aylık bağlanmayan tüm emekliler 5.000 TL maaşa ek ikramiye ödemelerinden tek seferlik olmak üzere yararlanabilecek.  

İlgili Haberler

Emekli maaşları belli oldu: SSK ve Bağ-Kur emeklileri için rekor zam

Ekonomi Haberleri

Türkiye'nin 22 yıllık ve TOGG parçaları üreten dev otomotiv devi iflas ediyor!
Bankacılık Sektöründe Deprem! Yapı Kredi Hisseleri Rekor Kırdı
Türkiye'nin en tanınmış ekonomisti açıkladı: İşte doların yıl sonu görebileceği rakam!
Altın fiyatlarındaki son durum: 21 Mayıs güncel altın tutarları
Koç Holding'ten beklenmeyen hamle! Büyük bankanın satışı için Araplarla görüşmelere başladı