Starbucks'a 5 milyon dolarlık buz davası

Pincus, Starbucks’un buzlu içeceklere, reklamlardaki görsellerden 'çok daha fazla buz koyduğunu ve bu yolla haksız kazanç elde ettiğini' iddia ediyor.NTV'de yer alan habere göre, Amerikalı kadın bardaklara konulan aşırı buz nedeniyle...

Pincus, Starbucks’un buzlu içeceklere, reklamlardaki görsellerden 'çok daha fazla buz koyduğunu ve bu yolla haksız kazanç elde ettiğini' iddia ediyor.
NTV'de yer alan habere göre, Amerikalı kadın bardaklara konulan aşırı buz nedeniyle içecek miktarının yüzde 50’ye kadar bir azalma gösterdiğini söyledi. Bu durumun kendisinde 'maddi kayba' neden olduğunu savunan kadın konuyu mahkemeye taşıdı.
Dava için 'çok saçma' açıklaması yapan Starbucks buzlu içeceklerin temel maddelerinden birinin buz olduğunu belirterek “Müşteri beğenmezse kendisine yenisini yapabiliriz'' dedi.
Geçen ay da sıcak içecekler nedeniyle dava açılmıştı
Dünya genelinde 20 binden fazla kahve dükkanı bulunan ABD merkezli Starbucks’a geçen ay da sıcak içecekleri nedeniyle dava açılmıştı.
Sıcak içeceklerin konulduğu bardakların tamamıyla doldurulmadığını iddia eden bir müşteri Starbucks’ı mahkemeye vermişti.
Amerikan yasaları, içecek miktarını sıvı birimleri üzerinden hesaplıyor. Bu nedenle kahvelerin üstüne konulan kremalar, satışta belirtilen orana dahil edilmiyor. Bardak kremayla beraber ağzına kadar doluysa, Starbuck yüzde 25 daha az kahve satmış oluyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

İstanbul dahil kuvvetli sağanak geliyor
Dört burç bu hafta talihli
Uzmanlar ortaya çıkardı: İmzanız tüm karakterinizi ele veriyor!
Canan Karatay’dan acil uyarı: Gerçeği sağlık sahtesi zehir! Rengi ve kokusuna dikkat
Aldığı kilolarla şok etmişti! Solmaz Çiros'un son halini görenler inanmadı!