Tarihi köprü Marmaray için taşındı

Marmaray projesi ve yenileme çalışmaları nedeniyle 2013 yılında banliyö tren seferleri durdurulmuş ve banliyö hatları raylarının sökülmesi işlemi tamamlanmıştı. Gazete Kadıköy’de yer alan habere göre, kazı ve zemin düzeltme...

Marmaray projesi ve yenileme çalışmaları nedeniyle 2013 yılında banliyö tren seferleri durdurulmuş ve banliyö hatları raylarının sökülmesi işlemi tamamlanmıştı. Gazete Kadıköy’de yer alan habere göre, kazı ve zemin düzeltme çalışmalarının devam ettiği tren yolunda ise bazı tarihi yapılar taşınmak zorunda kalıyor.

Tamamen eski işçilik yöntemiyle ve kesme taştan yapılan köprüyü oluşturan taşlar tek tek sökülerek numaralandırılıyor. Marmaray projesini yürüten İspanyol OHL şirketi yetkilileri, “Marmaray projesi tamamlandığında eskiden iki şerit olan hattın 3 şerite çıkacağını, bu nedenle köprünün kaldırıldığını'' açıkladı.

Köprünün fiziksel değişiklikler nedeniyle sökülmek zorunda olduğunu açıklayan firma yetkilileri, “Söküm ve taşıma işi Anıtlar Kurulu’nun kararı ve onayı ile yapılmaktadır. Kurulun kontrolünde yapılan işlemler sonrasında köprü orijinal haline sadık kalınarak Haydarpaşa kuşak hattına (trenlerin çevrildiği noktaya) yeniden inşa edilecek. Uzun Hafız Sokağı’na ise yine Anıtlar Kurulu’nun onay verdiği eski köprünün aslına uygun yeni bir köprü yapılacak.'' dedi.

Fotoğraflar: Kadıköy Masa, Gazete Kadıköy

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

İşte Netflix'in enleri!: Peki, hangi yapımlar en çok izlendi?
Beyaz ekmekten vazgeçemeyenler için büyük müjde!: Daha sağlıklı bir beyaz ekmek geliyor!
420 Metrelik Dünyanın En Derin Mavi Çukuru!
Elon Musk Taylor Swift'e övgüler yağdırdı: 'Kendini aşmışsın!'
Tamı tamına 5 bin kişi onun için sıraya girdi!: Böylesi görülmedi!