TBMM'de Kürtçe selam: DEM Parti milletvekili Bakan Şimşek'i ana diliyle karşıladı

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, TBMM Genel Kurulu'nda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i Kürtçe selamladı. Konuşmasının başında "Bakanımızı ana diliyle selamlamak istiyorum" diyen Gergerlioğlu, Kürtçe selamla dikkat çekti.

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, TBMM Genel Kurulu'nda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i Kürtçe selamladı. Gergerlioğlu, bakanı Kürtçe olarak karşılamasıyla dikkat çekti.

GERGERLİOĞLU: "BAKANIMIZI ANA DİLİYLE SELAMLAMAK İSTİYORUM"

DEM Parti adına söz alan Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçesi görüşmelerinde konuşma yaptı. Konuşmasına, "Bakanımızı ana diliyle selamlamak istiyorum" diyerek başlayan Gergerlioğlu, ardından Kürtçe selamlama ifadelerini kullandı.

KÜRTÇE SELAM: "ROJBAŞ" VE "ÇAVANİ BAŞİ"

Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kürtçe olarak günaydın ve iyi günler anlamına gelen "rojbaş" ile nasılsın anlamına gelen "çavani başi" ifadelerini kullanarak Bakan Şimşek'i selamladı. Gergerlioğlu, "Kültürümüzde misafire sıcak bir karşılama vardır. Ben de Bakan'ı ana diliyle karşıladım. Misafirimizdir bugün" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özgür Özel'den Çerkes Soykırımı mesajı
Aynı felaketin Türkiye'de de yaşanabileceğini düşünmek bir vehim değil
Parti kapatılmadı binayı taşıdık
Milli yas ilan edildi, bayraklar yarıya indi
Erdoğan seçimden ders almamış, yargıya müdahalede ısrarcı