Tehlike Kapıda! Uzmanlar O Günden Sonra Uyardı: Kaçacak Yer Yok!

Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO) iklim uzmanı Jose Alvaro Pimpao Silva, küresel ısınma ile birlikte Akdeniz'deki ekstrem sıcaklıkların önümüzdeki yıllarda katlanarak artacağını söyledi.

Akdeniz'de Sıcaklıklar Uçuyor! Uzmanlar Uyardı: Türkiye'de Kuraklık ve Aşırı Sıcaklıklar Kapıda!

Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO) iklim uzmanı Jose Alvaro Pimpao Silva, küresel ısınma ile birlikte Akdeniz'deki ekstrem sıcaklıkların önümüzdeki yıllarda katlanarak artacağını söyledi. Türkiye'nin de bu durumdan etkileneceğini belirten Silva, aşırı sıcaklıklar, yağışlarda düşüş ve su mevcudiyetinin azalması gibi olaylara dikkat çekti.

Silva'nın açıklamalarından öne çıkanlar:

  • Akdeniz'de ekstrem olaylar artacak: Silva, son yıllarda Akdeniz havzasında yaşanan ekstrem vakaların her geçen yıl daha da katlanarak artacağını söyledi.
  • Türkiye'de kuraklık riski: Türkiye'de de ekstrem hava olaylarının yaşandığını belirten Silva kuraklık uyarısında bulundu.
  • Buzullar eriyor: Silva, 1950'li yıllardan bu yana tarihteki en büyük buzul kaybının 2022-2023 yıllarında yaşandığını ve bu durumun endişe verici olduğunu söyledi.
  • Deniz seviyesi yükseliyor: Son 2 yıl içerisinde İsviçre'deki buzulların mevcut hacimlerinin ortalama %10'unun kaybolduğunu dile getiren Silva, deniz seviyesinin her geçen yıl rekor seviyeye ulaştığını belirtti.

  • Okyanuslar ısınıyor: Silva, okyanustaki ısı miktarının da ortalama 65 senelik gözlem kayıtlarındaki en yüksek seviyede olduğunu dile getirdi.
  • Yağışlar azalacak, sıcaklık artacak: Silva, 1980 senesinde bu yana küresel ortalamanın 2 katı kadar ısınma olduğunu ve Akdeniz'de yağışların yüzde 4 ila 22 azalması muhtemel olduğunu söyledi.
  • Türkiye'de de aşırı sıcaklıklar bekleniyor: Silva, Türkiye'nin Akdeniz havzasındaki konumunu işaret ederek Akdeniz Bölgesi'nde yaşanabilecek olumsuzluklar ve aşırı sıcaklıklardan Türkiye'nin de etkileneceğini söyledi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Özel 'yeni anayasa' ile ilgili konuştu: "Çok uzağız"
Ankara'da trafiğe çıkacak olanlar için uyarı: Belirli yollar kapanacak
Selin Şekerci'den Kötü Haber Geldi!
Ex'ten Yine Olmadı! Jennifer Lopez ve Ben Affleck Boşanıyor!
Sosyal medyanın yeni fenomeni güvenlik çıktı! Hırsıza cilve yapan güvenlik viral oldu!