Teknoloji Devinde Şok Gelişme: İşten Çıkarmalar Başlıyor!

ABD merkezli teknoloji devi Cisco, küresel yeniden yapılanma planı kapsamında iş gücünde önemli bir azaltmaya gitme kararı aldı. Şirket, dünya genelindeki iş gücünün ortalama %7'sini işten çıkaracağını duyurdu.

CISCO’DAN YENI İŞTEN ÇIKARMA HAMLESI: KÜRESEL İŞ GÜCÜNÜN %7'SI ETKILENECEK

ABD merkezli teknoloji devi Cisco, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) yaptığı resmi açıklamada, önemli büyüme fırsatlarına odaklanma ve operasyonel verimliliği artırma amacıyla geniş kapsamlı bir yeniden yapılanma planı başlattığını duyurdu. Bu plan çerçevesinde, dünya genelindeki çalışanların ortalama %7’sinin işten çıkarılacağı belirtildi. Şirket, yeniden yapılanma süreci nedeniyle kıdem ve fesih tazminatları gibi masraflar sonucunda yaklaşık 1 milyar dolar gider oluşmasını bekliyor.

Cisco'nun Şubat ayında da benzer bir stratejiyle yeniden yapılandırma sürecine girdiği biliniyor. O dönemdeki plan çerçevesinde, şirketin öncelikli iş alanlarına daha fazla yatırım yapması amacıyla küresel iş gücünün %5’inin etkileneceği açıklanmıştı. Bu son hamle ise, Cisco’nun uzun vadede daha sürdürülebilir büyüme ve gelişme hedeflerine yönelik stratejik adımlarının bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Bu işten çıkarmaların Cisco’nun daha verimli çalışma modellerine geçiş yapma çabasının bir parçası olduğu ifade ediliyor. Şirket, bu yeniden yapılandırma sürecini, bulut hizmetleri, siber güvenlik ve dijital dönüşüm gibi öncelikli alanlarda kaynakları daha etkin kullanmak için hayata geçiriyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.