TELE1'in gündeme taşıdığı gerici profesör Bedri Gencer'in paylaşımı Meclis gündeminde

Yıldız Teknik Üniversitesi profesörü Bedri Gencer, Elazığ’da meydana gelen ve 41 kişinin yaşamını yitirdiği depreme ilişkin skandal bir paylaşıma ...

Yıldız Teknik Üniversitesi profesörü Bedri Gencer, Elazığ’da meydana gelen ve 41 kişinin yaşamını yitirdiği depreme ilişkin skandal bir paylaşıma imza atmıştı. CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut ise skandal paylaşımı Meclis gündemine taşıdı. Bulut, “Deprem paylaşımları dolayısıyla 50 kişi hakkında soruşturma başlatıldı. Gencer hakkında herhangi bir soruşturma açılmış mıdır?” diye sordu.

TELE 1'in gündeme taşıdığı  o haberde;  Yıldız Teknik Üniversitesi profesörü Bedri Gencer Elazığ’daki depremle ilgili Twitter’dan skandal bir paylaşımda bulunmutu. Tepkiler üzerine yaptığı paylaşımı kaldıran Gencer’e, ilahiyatçı Mustafa İslamoğlu’nun tepkisi ise sert oldu. İslamoğlu, Gencer’e “Kabe, başta deprem, afetler nedeniyle 60 kez yıkıldı. Haşa, Kabe’de de mi zina yapılıyordu? Bunu uydurup “hadis” diye pazarlayanlar, sadece Elçi’ye değil, depremzedelere de iftira ediyorlar. Çirkeflik bu!” sözleri ile yanıt verdi. Gerici profesör Bedri Gencer, daha sonra sildiği skandal açıklamasını savundu, kendisini eleştirenlere hakaret etti.

Bedri Gencer, Elazığ’da meydana gelen ve 41 kişinin yaşamını yitirdiği depreme ilişkin skandal bir paylaşımı ise şöyle;

“Gayretullaha dokunmak edebiyat değildir. AIDS, ebola virüsü… Avustralya, Çin gayretullaha dokundu azap geldi. Maazallah, biz de zinayı, livatayı yasallaştırarak, Allah'ın helal kıldığı yaşta evliliği tecavüz sayarak, mutlu yuvaları bozarak gayretullaha dokunmayalım. Az kaldı” diyen Gencer, tepki üzerine önce paylaşımını sildi, ardından depreme ilişkin olmadığını savundu.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut ise skandal paylaşımı Meclis gündemine taşıdı. Bulut, “Deprem paylaşımları dolayısıyla 50 kişi hakkında soruşturma başlatıldı. Gencer hakkında herhangi bir soruşturma açılmış mıdır?” diye sordu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 16 bin 170'e ulaştı
Felakette ikinci gün
Can kaybı 912'ye yükseldi
Can kaybı 912'ye yükseldi
Şanlıurfa-Diyarbakır yolu yine kapatıldı