TOKİ’den Uygun Fiyatlı 100 Bin Yeni Konut! Başvuru Tarihleri ve Şartlar Açıklandı

Dar ve orta gelirli vatandaşları ev sahibi yapma hedefiyle yürütülen sosyal konut projelerine 2025’te yeni bir adım daha ekleniyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yürütülen bu dev projede, 100 bin yeni konutun inşası planlanıyor.

Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı kapsamında yürütülecek projeyle, şehirlerde yaşanan barınma sorununa çözüm sunulması hedefleniyor. Özellikle dar gelirli vatandaşlar, kadınlar, engelliler ve gençler için toplu konut projeleri hayata geçirilecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 2025 yılı için 100 bin sosyal konut üretimi hedefliyor. Bu konutlar, dar ve orta gelir grubundaki vatandaşların daha uygun şartlarda ev sahibi olmasını sağlayacak.

YENI KONUT ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Son dört yılda TOKİ, ülke genelinde 200 binin üzerinde konut üreterek vatandaşlara teslim etti. 2019-2023 yılları arasında inşa edilen bu konutların yaklaşık %90’ı sosyal konut olarak dar gelirli vatandaşlara yönelik "kira öder gibi ev sahibi olma" imkanı sundu. 2023 yılı içinde ise 125 bin sosyal konut sahiplerine teslim edildi. 2024’ün ilk dokuz ayında 68 bin 695 konut tamamlanarak bu yıl da 100 bin konut hedefine ulaşılması bekleniyor.

2025 YILINDA 100 BIN YENI KONUT HEDEFI

2025 yılı hedeflerinde, dar gelirli vatandaşlara öncelik tanınarak, kadınlar, engelliler ve gençlerin barınma ihtiyaçlarına çözüm üretilmesi amaçlanıyor. Bu kapsamda, kentlerde güvenli ve sağlıklı yaşam alanları oluşturulması için 100 bin yeni sosyal konut daha inşa edilecek.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

100 bin sosyal konut için başvuru tarihleri ve katılım koşulları henüz belirlenmiş değil. TOKİ’nin başvurulara ilişkin duyuruları 2025’in ilk aylarında yapması bekleniyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.