Topbaş'ın koltuğu sallanıyor: 'Binali Yıldırım' adı AKP kulislerine sert düştü

Başbakan Binali Yıldırım'ın başkanlık sistemi nedeniyle boşa düşecek olması sonrası yeni görevi şimdiden merak konusu olurken, AKP kulislerinde Yıldırım için İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı adaylığı gündeme...

Başbakan Binali Yıldırım'ın başkanlık sistemi nedeniyle boşa düşecek olması sonrası yeni görevi şimdiden merak konusu olurken, AKP kulislerinde Yıldırım için İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı adaylığı gündeme geldi.

İlk olarak CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş'ın gündeme getirdiği iddia, AKP'li Sabah yazarı Melih Altınok tarafından da "öneri olarak" dillendirilmişti.

KONUŞULMAYA BAŞLADI
Cumhuriyet'ten Erdem Gül'ün haberine göre, AKP'de Kadir Topbaş’ın yerine güçlü bir ismin İstanbul’a aday yapılması görüşü benimsendi. Bu yaklaşım çerçevesinde, Başbakan Binali Yıldırım’ın ismi parti kulislerinde konuşulmaya başlandı.

BUNUN İÇİN İSTİFA ETMESİ GEREKİYOR
Binali Yıldırım, AKP’nin kazanma şansı olmamasına karşın oylarını yükseltebilmesi hedefi ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterilmişti. Bir erken seçim olmaması ve seçimlerin planlandığı gibi 2019 Kasım’ında yapılması durumunda yerel seçim altı ay önce olacağı için Yıldırım’ın istifa ederek yerel seçimlerde aday olması gerekiyor. Bu durumda yerel seçimlerden sonraki 6 aylık süre için başka bir AKP’li başbakanın başkanlığında yeni bir hükümetin kurulması gerekiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Alp Dağlarına bile 1000 basacak güzellik: Giden asla dönmek istemiyor!
Edebiyatın "rock yıldızı" Paul Auster hayatını kaybetti
Ankara'daki ekmek zammına vatandaşlardan tepki geldi: "Bu nasıl bir vicdansızlık?"
TGC, 1 Mayıs'ta İstanbul'da Gazetecilere Yönelik Polis Müdahalesini Sert Bir Şekilde Kınadı
Bayburt ve Çevresinde Beklenen Kuvvetli Yağışlar İçin Meteorolojiden Uyarı: Dikkatli Olun!