Toplu taşımaya zam haberi! Yeni tarife tarından itibaren uygulanacak

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve D ile M plakalı dolmuşlar, 19 Şubat Pazartesi gününden itibaren geçerli olacak şekilde ulaşıma zam yapıyor. Yeni tarife ile birlikte otobüs ve dolmuş biletleri vatandaşa daha büyük bir yük olmaya devam edecek.

TRABZON’DA TOPLU TAŞIMAYA ZAM

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve D ile M plakalı dolmuşlardan ulaşıma zam haberi geldiği öğrenildi. Belediyeye ait otobüsler ile özel plakalı dolmuşlar zamlı ulaşım tarifesine 19 Şubat Pazartesi (yarın) itibari ile başlayacaklarını duyurdular.

YENİ ULAŞIM ÜCRETLERİ NE KADAR?

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Toplantısı’nda alınan kararlara göre Ortahisar ilçesinde Büyükşehir Belediyesi tarifeleri tam 14,50 lira, indirimli 11,50 lira olarak belirlendi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, öğrenci ulaşım fiyatlarınaysa 1,5 lira zam uyguladı. Ortahisar’da hizmet veren D plakalı dolmuşların ise sivil 18 lira, öğrenci 13 lira olduğu duyuruldu.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’nın konuya dair yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ulaşım Koordinasyon Merkezi Toplantısı’nda alınan karar üzerine Büyükşehir Belediyesi otobüsleri ile D ve M plakalı dolmuşların tarifelerinde güncellemeye gidilecektir. Bu kapsamda büyükşehir otobüslerinde kent içi tam yolcu biniş fiyatı 11 liradan 14,50 liraya, indirimli 8,80 liradan 11,50 liraya, öğrenci biniş fiyatı 5,50 liradan 7 liraya yükseltilmiştir. Ortahisar’da hizmet veren D plakalı dolmuşlar ise 14 liradan 18 liraya, öğrenci ise 10 liradan 13 liraya yükseltilmiştir. Dolmuşlar ve Büyükşehir Belediyesi otobüsleri ise 19 Şubat Pazartesi gününden itibaren yeni tarifeye göre hizmet vermeye başlayacaktır" diyerek açıklamada bulundu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Sandık Kokusu'nda Büyük Ayrılık!
Bursa'da ihtiyaç sahibi emeklilere 2 bin TL destek sağlanacak
İmamoğlu, İtalya'ya 45 gazeteciyle birlikte seyahat etti
İzmir Bayraklı'da Yangın: Prizde Unutulan Şarj Aleti Faciası!
“Bir af söz konusu değil, anayasanın gereği yapıldı”