Trafikte radar görürseniz sakın o hareketi yapmayın! 66 sürücüye ceza yağdı

9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin en tartışılan konusu, Düzce’de denetim yapan trafik polislerinin radarlardan kaçmak için bazı sürücülerin diğer sürücülere selektörle uyarıda bulunması ve bunun kapsamında uyarıda bulunan 66 sürücüye para cezası kesilmesi olmuştu.

Düzce'de, Ramazan Bayramı tatilinde trafik yoğunluğunu düzenlemek ve trafik kazalarını önlemek amacıyla radar hız tespit uygulaması gerçekleştirildi. Ancak, bazı sürücülerin radar noktalarını karşıdan gelen sürücülere araç farlarıyla haber verdiği belirlendi. Bunun üzerine, radar aracının bulunduğu noktanın ilerisine trafik polisleri tarafından ikinci bir denetim noktası kuruldu.

Selektör yaparak karşıdan gelen sürücüleri radarla ilgili uyaran araçlar, bu ikinci noktada durduruldu ve 66 sürücüye 690'ar TL idari para cezası kesildi. Sürücüler, bu cezalara karşı şaşkınlık içindeyken, konu sosyal medyada tartışma yarattı.

'USULE AYKIRI'

Adli Bilirkişi Dr. İbrahim Canan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sürücülerin birbirlerine radar uygulaması olduğunu belirterek selektör yaparak haber verdiklerini ve bunun toplumda bir tür yardımlaşma olarak algılandığını ifade etti. Ancak, bu eylemin Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 127. maddesine aykırı olduğunu ve bu nedenle idari para cezası kesilebileceğini belirtti. Dr. Canan, trafik polisinin ceza kestiği kanun maddesinin usule aykırı olabileceğini vurguladı.

Dr. Canan, sürücülerin idari para cezası aldıktan sonra emsal kararı kullanarak itirazda bulunmaları gerektiğini ifade etti. Ayrıca, selektör kullanımının trafik güvenliği için risk oluşturabileceğini ve Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin bu konuda net kurallar içerdiğini vurguladı. Son olarak, selektörün yanlış kullanımının insan sağlığını ve trafik güvenliğini tehdit edebileceğini belirterek, bu tür ihlallerin ciddiye alınması gerektiğini dile getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Hava Kirliliği: Küresel Sağlık Krizi ve Ekonomik Tehdit
Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye ve Irak'ta Toplam 7 Teröristi Etkisiz Hale Getirdi
Jennifer Lopez ve Ben Affleck arasında soğuk rüzgarlar!
Kiracıları Koruyan Kira Sınırı Sona Eriyor: Yüzde 25 Artış Uygulaması Kaldırılıyor!
Toshiba Mali Zorluklarla Mücadele Ederken 4 Bin İşçiyi İşten Çıkaracak