TSK: Suriye'de 18 IŞİD militanı etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye’nin kuzeyine düzenlenen yoğun hava operasyonunda 18 IŞİD militanının etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Anadolu Ajansı’nın haberine göre, TSK’ya ait uçaklarca Salva batısında tespit...

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye’nin kuzeyine düzenlenen yoğun hava operasyonunda 18 IŞİD militanının etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Anadolu Ajansı’nın haberine göre, TSK’ya ait uçaklarca Salva batısında tespit edilen hedeflere düzenlenen operasyonda IŞİD’in savunma mevzii olarak kullandığı iki bina ve iki komuta kontrol merkezi ile bir araç da düzenlenen operasyonda imha edildi.

Harekat 81'inci gününde

81 gün önce başlatılan ve '''Fırat Kalkanı'' adı verilen operasyonun '''hem IŞİD hem de PYD tehdidini ortadan kaldırmayı hedeflediği'' açıklanmıştı.

Operasyonu Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar Ankara’dan yönetiyor. Operasyonun, “Cerablus IŞİD tehdidinden temizleninceye kadar'' süreceğini söyleyen Türk askeri yetkililer, sivillerin can güvenliği için ''önceden her türlü önlemin alındığına' dikkat çekmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Elle Yapılıyor, 25 Dakika Bekletiliyor: Taleplere Yetişemiyor!
Meteoroloji'den açıklama: Salıdan itibaren sıcaklıklar artacak
Çikolatadaki kriz onu da vurdu: Sıvı altında kıtlık alarmı!
'Kobra Murat'ın Nasıl Ortaya Çıktığını Bir Bir Anlattı!
Jean Paul Sartre ve Aime Cesaire!