Turkcell'den 'Adil Kullanım Kotası' açıklaması

Adil Kullanım Kotası aşıldıktan sonra Turkcell'in tarifelerinde GB başı 1 TL alacağı iddiaları dün sosyal medyada gündem oldu. BTK yetkililerinin 'tarifeler ortaya çıksın gereken yapılır' açıklamasının ardından Turkcell'den...

Adil Kullanım Kotası aşıldıktan sonra Turkcell'in tarifelerinde GB başı 1 TL alacağı iddiaları dün sosyal medyada gündem oldu. BTK yetkililerinin 'tarifeler ortaya çıksın gereken yapılır' açıklamasının ardından Turkcell'den yapılan açıklamada kota aşıldıktan sonra ekstra GB için ücret istenmeyeceği belirtildi.

Turkcell, Adil Kullanım Kotası (AKK) aşımında ekstra ücretlendirme yapacağına dair iddialar konusunda, "1 GB için ekstra ücret talep edilmesi şeklinde bir karar ya da uygulama bulunmamaktadır" dedi.

Hem Fiber hem xDSL'de 02.00-08.00 saatleri arasında gerçekleştirilen internet kullanımlarının AKK'ye dahil edilmeyeceğini bildiren Turkcell, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bilindiği üzere Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 1 Mayıs 2017 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere AKK'ya tabi olan tüm internet (Fiber ve xDSL) paketlerinde değişikliğe gidilmesine karar vermiştir. BTK'nın bu kararında, AKK geçildikten sonra dahi internet kullanıcılarının minimum veri indirme hızlarının, bulundukları tarifeye/pakete göre kademeli olarak belirleneceği ifade edilmiştir. Turkcell olarak sunduğumuz paketlerimizde, sosyal medya ve internetteki haberlerde yer aldığı gibiBTK'nın yeni mevzuatına göre belirlenen hız kademelerigeçildikten sonra tüketilen her 1 GB için ekstra ücret talep edilmesi şeklinde bir karar ya da uygulama bulunmamaktadır."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Alp Dağlarına bile 1000 basacak güzellik: Giden asla dönmek istemiyor!
Edebiyatın "rock yıldızı" Paul Auster hayatını kaybetti
Ankara'daki ekmek zammına vatandaşlardan tepki geldi: "Bu nasıl bir vicdansızlık?"
TGC, 1 Mayıs'ta İstanbul'da Gazetecilere Yönelik Polis Müdahalesini Sert Bir Şekilde Kınadı
Bayburt ve Çevresinde Beklenen Kuvvetli Yağışlar İçin Meteorolojiden Uyarı: Dikkatli Olun!