Türkiye yazarı Fuat Uğur: Türkiye “Köpekler Cehennemi” olmadan!

"Gerçek şu ki Cumhurbaşkanı’nın çağrısını CHP’li ve İyi Partili belediyeler tınmadı bile. AK Partili ve diğer partilerden belediyeler de dostlar alışverişte görsün kabilinden birkaç göstermelik PR çalışması yaptılar o kadar''

Gazeteci Fuat Uğur, "Türkiye bu gidişle 'Köpekler Cehennemi' olacak! Yüzlerce köpek saldırısı oldu.Üç beş köpek tapınakçısı ve rantçısı mutlu olacak diye ülkenin düştüğü duruma bakın" görüşünü savundu. 

Uğur yazısında, "Gerçek şu ki Cumhurbaşkanı’nın çağrısını CHP’li ve İyi Partili belediyeler tınmadı bile. AK Partili ve diğer partilerden belediyeler de dostlar alışverişte görsün kabilinden birkaç göstermelik PR çalışması yaptılar o kadar. Neden biliyor musunuz? Bir akıl tutulmasıyla halkın taleplerine kulaklarını tıkayan milletvekillerinin hazırladığı Hayvanları Koruma Yasası’nda, başıboş sokak köpeklerini koruyan, kollayan ve onların sokaklarda kalmasına imkân sağlayan maddeler var da ondan. Bu yasayı hazırlayan komisyon üyeleri ve oy veren milletvekilleri şimdi eserleriyle gurur duyabilirler. Öldürülen ve yaralanan, korku içinde okullarına gidemeyen çocuklar, her an sokak köpeği tehdidi altında yaşayan insanlar da kim oluyor? Ferman da sokaklar da köpeklerin oldu artık. Üç beş köpek tapınakçısı ve rantçısı mutlu olacak diye ülkenin düştüğü duruma bakın. Geçen yazımda belirtmiştim. Belediyelerin zaten işlerini yapıp barınak inşa ederek sokak köpeklerini oralarda toplamaya niyetleri yok lakin velev ki olsun, yasanın ilgili hükmü değişmeden ve sokak köpeklerinin yerinin barınak olduğu belirtilmeden bu işte başka çözüm yok." ifadesini kullandı. 

Uğur şunları kaydetti: 

"Aksi hâlde iş kötüye gidiyor. Demedi demeyin. En sonunda vatandaşların kendi aralarında örgütlenip kar maskeleri takarak sürek avına çıkmasına sebebiyet vereceksiniz. Böyle olursa hastalıklı ruhlarınıza meze yaptığınız o zavallı hayvanların başına gelenlerden siz mi sorumlu olacaksınız yoksa kendilerine ve çocuklarına daha fazla zarar gelmemesi, çocuklarının birer Asiye olmamasını isteyenler mi?

Neden biliyor musunuz? Bir akıl tutulmasıyla halkın taleplerine kulaklarını tıkayan milletvekillerinin hazırladığı Hayvanları Koruma Yasası’nda, başıboş sokak köpeklerini koruyan, kollayan ve onların sokaklarda kalmasına imkân sağlayan maddeler var da ondan. Bu yasayı hazırlayan komisyon üyeleri ve oy veren milletvekilleri şimdi eserleriyle gurur duyabilirler. Öldürülen ve yaralanan, korku içinde okullarına gidemeyen çocuklar, her an sokak köpeği tehdidi altında yaşayan insanlar da kim oluyor? Ferman da sokaklar da köpeklerin oldu artık. Üç beş köpek tapınakçısı ve rantçısı mutlu olacak diye ülkenin düştüğü duruma bakın."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Mutfakların Efsanevi İsmi Sonsuza Uğurlandı: Ünlü İş İnsanı Hayatını Kaybetti
İpragaz'ın kurucusu Yücel Kurttepeli hayatını kaybetti
"Temmuzda artış yapılmayacak"
Milli Emlak 400 Tarla ve Arsayı Satışa Çıkardı: Aylık Sigara Parasıyla Tarlanız Olabilir!
ABD'li çip şirketi Nvidia, İsrailli Run:ai'yi satın alacağını duyurdu