Türkiye'de Tatil Yapan Gurbetçi Şikayet Etti: ‘Bunu Yapan Vatan Hainidir'

Almanya'dan tatil için Türkiye'nin Antalya iline bağlı Alanya ilçesindeki bir plaja gelen gurbetçi bir vatandaş, karşılaştığı manzara karşısında büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Plajda yerlerde biriken çöpler, tatilcinin tepkisini çekti ve bu durumu sosyal medyada geniş yankı buldu.

Almanya'dan Alanya'ya tatil için gelen Çetin Bey, 2014 yılından bu yana her yıl İncekum Plajı'nı ziyaret ettiğini ve plajın güzelliğinden büyük keyif aldığını belirtti. Ancak, her yıl plajda karşılaştığı çöp yığınları, onu derinden etkiledi. Çetin Bey, vatandaşların çöplerini deniz kumlarına bırakmasının plajın doğal güzelliğini bozduğunu ifade ederek, şunları söyledi: "Bunu yapan bir vatan hainidir. Yurtdışında böyle bir şeyi yapsalar, temizletirler ve ceza ödetirler. Burası bizim vatanımız, belediyenin değil. Tekrar ediyorum, siz vatan hainisiniz. Ülkemizi bu hale getirdiniz. Biz dışarıdan gelip temizliyoruz, sizler ise çöpleri bırakıyorsunuz. Senede bir kere gelip temizliyoruz. Türkiye tek ve eşsiz bir yer, başka Türkiye yok. Şu halimize bakın."

Çetin Bey, yurt dışında bu tür görüntülerle karşılaşmadığını ve Türkiye'ye her geldiğinde yaşadığı hayal kırıklığını dile getirerek, çevre kirliliğine karşı sert bir dilde duyarlılık çağrısında bulundu: "Biz dışarıdan gelip temizliyoruz, siz atmaya devam edin. Burası bizim, vatan bizim. Ben küfür edince suçlu oluyorum, sizlerden özür dilerim fakat böyle bir şey yok. Bir tane Türkiye var, başka Türkiye yok. Şu halimize bak."

Plajda bulunan işletme sahipleri ve çalışanlar, Çetin Bey’in tepkisi üzerine harekete geçerek çöpleri temizlemeye başladı. Çöp poşetleri ve çöplerin atıldığı alanlarda temizlik çalışmaları yapıldı. İşletme sahipleri, plajın temizliğini sağlamak için vatandaşlarla işbirliği yaptı ve çöpleri çöp kutularına atarak bölgenin eski temizliğine kavuşturulmasını sağladı. Çetin Bey, bu temizlik çalışmaları sonrası, "Bugün burayı temizledik, ilerleyen zamanlarda bakacağız. Yurt dışında böyle manzaralarla karşılaşmıyoruz çünkü çöplerimizi yere atmıyoruz. Çevremizi temiz tutmamız lazım ve geleceğe bir şeyler bırakmamız gerekiyor. Burada biz yüzmeyeceğiz, çöplerin erimesi 100 yıl sürebilir ve belki çocuklarımıza veya torunlarımıza zarar verir. Çevredeki hayvanlara da zarar veriyor. Burası devletimizin yeri, burayı temiz tutmak zorundayız. Her şeyi belediyeden beklememek lazım. Buraya birçok çöp bidonu konmuş, neden kullanılmıyorlar? Boş duruyorlar. Çöp bidonlarını doldurdum, bu ayıp bir durum. Biz Müslümanız" diyerek çevre bilincinin önemine vurgu yaptı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.