Ücretlerini alamayan işçiler kule vincini işgal etti

İş GYO ve NEF ortaklığıyla yapımı sürmekte olan İnistanbul Topkapı projesinde 3 aydır ücretleri ödenmeyen kalıp ve demir işinde çalışan çok sayıda inşaat işçisi gün itibariyle kule vinçlere çıkarak eyleme geçti.İstanbul’un...

İş GYO ve NEF ortaklığıyla yapımı sürmekte olan İnistanbul Topkapı projesinde 3 aydır ücretleri ödenmeyen kalıp ve demir işinde çalışan çok sayıda inşaat işçisi gün itibariyle kule vinçlere çıkarak eyleme geçti.

İstanbul’un lüks projelerinden İninstanbul Topkapı projesinde taşeron firma NOVA inşaat tarafından ücretleri gasp edilen çok sayıda işçi kule vinçleri işgal ederek eyleme geçti. Polis ve itfaiye ekiplerinin de gelerek önlem aldığı şantiyede, İnşaat-İş temsilcileri de NEF yetkilileriyle bir görüşme gerçekleştirerek işçilerin gasp edilen ücretlerinin derhal ödenmesini istedi.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan İnşaat-İş, NEF ile bir görüşme yaparak bir an önce işçilerin gasp edilen ücretlerinin ödenmesini isteyerek temsilcilerini şantiyeye gönderdiğini belirtti.

ŞANTİYEDE İŞÇİLER İŞ DURDURDU
Şantiyeye giden sendika temsilcileri eyleme geçen işçilerle bir toplantı gerçekleştirdi. 100’e yakın işçinin iş durdurduğu, 13 işçinin de 3 ayrı kule vincine çıkarak işgal gerçekleştirdiği öğrenildi.

Taşeron firma NOVA İnşaat yetkililerinin ödemeleri çek ve senetle yapacağız önerisi işçiler tarafından kabul edilmedi.

Polis eyleme devam edildiği takdirde işçileri zorla şantiyeden çıkaracağı tehdidinde bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Çikolatadaki kriz onu da vurdu: Sıvı altında kıtlık alarmı!
'Kobra Murat'ın Nasıl Ortaya Çıktığını Bir Bir Anlattı!
Jean Paul Sartre ve Aime Cesaire!
Tarkan'dan; "Öldürmek çözüm değil!
Ceyda Düvenci'den regl açıklaması! Erkekler ped taşısın!