Ünlü ekonomist uyarıyor: Bu alana yatırım yapanlar zarar edebilir!

Ekonomist Atilla Yeşilada, seçim sonrasında dövizin yükseleceği beklentisinin mantıksız olduğunu savunuyor. Yeşilada, "Bence artık borsada altın bir dönem başladı" şeklinde bir iddiada bulunmuş oldu.

Son faiz kararının ardından, ekonomist Atilla Yeşilada önemli bir gelişme bekliyor. Gayrimenkul yatırımcılarını uyararak, "Borsada altın bir dönem başlıyor gibi görünüyor. BIST100 endeksi, dolar bazında ortalama %50 oranında prim yapabilir," sözlerini söylüyor.

Atilla Yeşilada, gayrimenkule yatırım yapanları kayıplara uğrayabilecekleri konusunda uyarıyor ve "Bence artık borsada altın bir dönem başladı. BIST100 endeksinin dolar bazında bir yıl içinde ortalama yüzde 50 civarında prim yapabileceğini düşünüyorum," diyerek sözlerine devam ediyor.

Dövizin yükselişini beklemenin mantıksız olduğunu düşünen Yeşilada, "Türkiye'nin eurobondları uzun vadeli ve muhafazakar düşünen yatırımcılar için cazip bir alternatif olabilir" ifadesini kullanıyor. Yeşilada, gayrimenkul yatırımlarının artık eskisi kadar cazip olmadığını ifade ediyor ve bunun yerine Türk lirası varlıklarına ve finansal enstrümanlara yönelmenin daha uygun olduğunu vurguluyor.

Yeşilada, konut piyasasında yavaşlama yaşandığını ve konut fiyatlarının enflasyonun altında kaldığını belirtiyor. Bu durumun gayrimenkul veya arsa gibi yatırım seçeneklerinin popülerliğini azaltabileceğini öngörüyor. Ayrıca, ikinci el otomobil piyasasında da önemli bir fiyat düşüşü beklediğini ifade ediyor.

Yeşilada, mevduat faizlerinin yükselmesi durumunda yatırımcıların genellikle borsadan çıkarak TL mevduata yönelebileceğini tahmin ediyor. Türkiye'nin istikrara kavuşması durumunda ise şirketlerin kar üretiminde bir yavaşlama olabileceğini ancak borsanın yine de yükselebileceğini düşünüyor.

Yeşilada, yatırımcılara dikkatli olmaları çağrısında bulunarak, Türkiye'nin kredi notunun yükselmesi durumunda hisse senetlerinin prim yapabileceğini ifade ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Bankaların Gelirleri Yükseliyor: Kredi Kartı ve Faiz Artışı Etkisiyle Büyüme Devam Ediyor
Türkiye'deki Yabancı Gayrimenkul Yatırımlarında Rusların Azalışı
Borsa İstanbul'da yabancı yatırımcıların ilgi gösterdiği hisseler belli oldu
POS cihazlarına sıkı denetim uygulandı: Mehmet Şimşek hiç acımadı!
Temmuz ayındaki emekli maaşı artışıyla ilgili masadaki rakamlar sızdırıldı