Ünlü televizyoncu Kuzey Kıbrıs’ta emlakçı mağduru oldu

Kuzey Kıbrıs’ta emlakçı mağduru olanlara bir yenisi eklendi. Türkiye televizyonlarında haberciliğin ve dijital medyanın tanıdık simalarından biri, Kıbrıs’ta dolandırıcılık iddiasıyla polise başvurdu.

Medyaradar'da yer alan habere göre, KKTC’de yaşanan emlak dolandırıcılığı iddiaları gündeme bomba gibi düştü. KKTC'de evinin satışı için Lefkoşa’da E.K. adlı firmanın sahibi Ü.K. ile anlaşan ünlü televizyoncu mağdur olduğu iddiası ile polis merkezine başvurdu.
İddiaya göre hem alıcıyı, hem de satıcıyı mağdur eden emlakçı Ü. K. yasal olmamasına rağmen yetkisiz ve sahte sözleşme hazırlayarak, 20 bin sterlinin üzerinde eksik ücretle satışı tamamlamaya çalıştı. Bu yapılanlar yüzünden uzun süredir maddi ve manevi zarara uğradığını söyleyen ünlü ekran yüzü, Kuzey Kıbrıs polisine suç duyurusunda bulundu.

KIBRIS TÜRK EMLAKÇILAR BİRLİĞİNDEN AÇIKLAMA YOK

Ünlü sunucu E.K. adlı firmayı ve emlakçı Ü.K.’yı Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği üyesi olduğu için seçtiğini, fakat hiç beklenmedik bir şekilde dolandırıldığını savunan mağdur, yasal süreci başlattı.
Dün hem Türkiye hem de KKTC’deki pek çok haber sitesinde yer alan haberin üzerinden 24 saat geçmesine rağmen Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.
Edinilen bilgiye göre adı dolandırıcılık iddiasına karışan E.K. firması sahibi Ü.K.’nın avukatı aynı zamanda Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği’nin de avukatı.

BASKI İDDİALARI

Kendisi ile görüştüğümüz ve şimdilik ismini vermek istemeyen televizyoncu dünden bu yana hem Türkiye’deki hem de KKTC’deki haber sitelerinin çeşitli kişiler tarafından aranarak, siyasilerin adının da kullanılarak, haberin kaldırılması konusunda baskı yapıldığını anlattı.

Mağdur emlakçı Ü.K.’nın avukatı aracılığı ile şikayetini çekmesi için kendisine avukatı aracılığı ile para ödemesi teklif edildiğini  de belirtti.
Kendisine hem Türkiye’den hem de KKTC’den telefonlar geldiğini anlatan sunucu olayın örtbas edilmeye çalışılmasından endişe ettiğini belirterek mağduriyetinin giderilmesi için haklarını sonuna kadar arayacağını sözlerine ekledi.
 
KUZEY KIBRIS’TA DOLANDIRICILIĞIN CEZASI

Daha önce benzer suçlamalarla karşı karşıya gelen emlakçı Y. T. ile inşaatçı M. E. polise yapılan şikâyet ve davalar sonucunda tutuklanmıştı.

Emlak satış sürecinde sahte sözleşme ile dolandırıcılık suçlaması yapılan emlakçı Ü. K. hakkındaki süreç, polis ifadesinden sonra netleşecek.

Kaynak: Medyaradar

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Medya Haberleri

Haram servetin, haram paranın, evveli çok tatlı ama sonu çok acıdır
Mahkemeden Barış Terkoğlu’na özel ceza
Erdoğan 28 Şubat davası mahkumu yaşlı generallerin serbest kalmalarını sağladı, sevindim ama
AK Parti’nin ‘önce Hukuk’ demeden değişmesi hayal
Fehmi Koru: Cezalar bana Almanya’da milyonların ölümünden sorumlulara yapılan muameleyi hatırlattı