Uşak'ta iş cinayeti: Battaniye fabrikası işçisi hayatını kaybetti

Uşak'ta feci bir iş kazası daha meydana geldi. Uşak Organize Sanayi Bölgesi'nde (UOSB) battaniye üretimi yapan Özerdem Mensucat isimli tekstil fabrikasında çalışır durumdaki makinenin temizliği yapan işçi hayatını kaybetti. ÇALIŞAN...

Uşak'ta feci bir iş kazası daha meydana geldi. Uşak Organize Sanayi Bölgesi'nde (UOSB) battaniye üretimi yapan Özerdem Mensucat isimli tekstil fabrikasında çalışır durumdaki makinenin temizliği yapan işçi hayatını kaybetti. 

ÇALIŞAN MAKİNEYİ TEMİZLETTİRDİLER

Uşak Haber Merkezi adlı sitede yer alan habere göre, battaniye üretim aşamaları makinelerinden olan baskı makinesini 3 işçi temizlemeye başladı. İki işçinin kendi temizliklerini bitirmesinin ardından makinenin altında temizlik yapan Emrah Çay da işinin bitmesiyle, makinenin altından çıkmak istedi. Çay, makinenin altından çıkmaya çalıştığı esnada elini çalışır vaziyette olan makineye kaptırdı. Elini kaptırdıktan sonra makinenin işçiyi çekmesi sonucu Çay'ın kafası da ezildi.

Kazayı gören iş arkadaşları makineyi kapatıp Emrah Çay'ı bulunduğu yerden çıkarılırken, ağır yaralı olan Çay'a müdahalenin yapılması ve hastaneye götürülmesi için 112 Acil Servis'i aradılar. Ambulansın geç gelmesi nedeniyle işçi Emrah Çay hayatını kaybetti.

"İŞ GÜVENLİĞİ KURALLARI UYGULANMIYORDU" İDDİASI

Kazanın ardından fabrikada çalışan bazı işçiler, fabrikada iş güvenliği ve işçi sağlığı uygulamasının tam olarak uygulanmaması ve makineyi çalışır vaziyetteyken temizliğinin yaptırıldığını söyledi.

Fabrikada üretim durdurulurken, bazı çalışanların ve ustabaşlarının ifadesi alınmak üzere karakola götürüldüğü öğrenildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Alp Dağlarına bile 1000 basacak güzellik: Giden asla dönmek istemiyor!
Edebiyatın "rock yıldızı" Paul Auster hayatını kaybetti
Ankara'daki ekmek zammına vatandaşlardan tepki geldi: "Bu nasıl bir vicdansızlık?"
TGC, 1 Mayıs'ta İstanbul'da Gazetecilere Yönelik Polis Müdahalesini Sert Bir Şekilde Kınadı
Bayburt ve Çevresinde Beklenen Kuvvetli Yağışlar İçin Meteorolojiden Uyarı: Dikkatli Olun!