Ütopya

Prof. Dr. Coşkun Özdemir yazdı...

Şöyle bir senaryoya ne dersiniz...

Halkın karizmatik lideri erdoğan birden yeni bir ilhamla AKP’den istifa edip 81 milyonun cumhurbaşkanı olmaya karar veriyor ve millete sesleniyor: “Ben cumhurbaşkanı olarak artık parti ayrımı tanımıyorum. Bütün milleti olanca gücümle muhabbetimle kucaklıyorum. Yetkilerimi bu toplumu çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarmak bir bilim toplumu haline getirmek için kullanacağım.

Türkiye’nin en iyi yetişmiş her alanın en yetkin en uzman kişileri ile buluşacağım. Artık saltanat ve hilafet özlemi taşıyan gafilleri değil en uygar en çağdaş insanları Atatürk gibi soframda bir araya getireceğim. Sağlık, eğitim, ekonomi, şehircilik, tarım, sanayi, dış ve iç politika , üniversite, araştırma konularında en ehil, en başarılı, en liyakatli insanları danışman olarak alacağım. İlber Ortaylı, Celal Şengör, Doğan Kuban, Bozkurt Güvenç bunlar arasında olacak. Sanata çok daha büyük önem ve öncelik verecek opera ve klasik müzik konserlerinde halkımla birlikte olacağım.

Saraydaki sofralarda isteyenler içkilerini ölçülü şekilde yudumlayabilecekler. Sevgili yurttaşlarım sizler de artık din, mezhep, cins, ırk, kılık-kıyafet, inançlar üzerinden ayrışmaya son vereceksiniz. El birliği ile Atatürk’ün vasiyetine uygun olarak akıl ve bilimi en hakiki rehber olarak kabul edip ülkemizi her yönden kalkındıracak Mustafa Kemal’in ruhunu şad edeceğiz. Bu millet ebediyen payidar olacaktır.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

ABC Kritik Haberleri

100. Yıl törenleri ve Cumhuriyet'i sahiplenme
Merve Dizdar, teşekkür konuşmasında Erdoğan'a övgüler sıraladı, ne olurdu?
Mitingi kalabalık göstermek için hangi hileleri deneyip yakalandılar?
İşte 4 Şubat 2022 tarihli Resmi Gazete'deki karar
Atatürk, İnönü, Özal ve Demirel'in cumhurbaşkanlığı geçerli değil mi?